NHL:ssä on jymähtänyt tarjolle todella kovan luokan treidi.

Pittsburgh Penguins on hankkinut itselleen maalitykin Phil Kesselin.

Kessel siirtyy Toronto Maple Leafsista, missä hän on ollut viime aikoina siirtohuhujen kohteena jatkuvalla syötöllä.

Maple Leafs saa kaupassa Penguinsista hyökkääjän Nick Spalingin, suomalaislupauksen Kasperi Kapasen, lupaavan puolustajan Scott Harringtonin sekä kaksi pickiä, jotka ovat kolmannen kierroksen varausvuoro kesän 2016 NHL-draftiin sekä ehdollinen ensimmäisen kierroksen varausvuoro.

Mikäli Penguins ei pääse ensi kaudella pudotuspeleihin, on ensimmäisen kierroksen varausvuoro vuoden 2017 NHL-draftiin. Mikäli taas Penguins ei pääse myöskään kaudella 2016-2017 pudotuspeleihin, on kyseinen vuoro toisen kierroksen pick kesän 2017 NHL-draftissa.

Maple Leafs tulee myös säilyttämään TSN:n toimittajan Darren Dregerin 15% Kesselin palkasta kaupan yhteydessä. Tämä tarkoittaa tarkalleen 1,25 miljoonaa dollaria Kesselin 8 miljoonan dollarin sopimuksesta.

Penguins saa samassa itselleen ruotsalaispuolustajan Tim Erixonin ja jenkkilaiturin Tyler Biggs sekä sen oman toisen kierroksen varausvuoron 2016 NHL-draftiin, minkä se kauppasi viime kauden siirtorajalla Maple Leafsiin vaihdossa Daniel Winnikistä.

Maple Leafs on ollut viime aikoina uudelleen rakennuksen tilassa ja sen on huhuttu kauppaavan muutamia tähtipelaajiaan muualle.

Viime kaudella Kessel ei aivan yltänyt 30 maaliin ja hänen kautensa Maple Leafsissa oli pettymys. Yhteensä 82 runkosarjaottelussa Kessel iski tehot 25+36=61.

Kapanen on siirtymässä vakituisesti Pohjois-Amerikkaan pelattuaan vielä viime kauden Liigassa KalPan paidassa. 18-vuotias Kapanen oli Penguinsin kesän 2014 ykköskierroksen varaus vuorolta #22.

Edit 21:39: Tarkennettu vaihtokaupan tietoja.