OSTRAVA. Leijonien apuvalmentajana Tshekissä pelattavissa MM-kisoissa oleva Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki on tällä hetkellä tiukasti kiinni MM-projektissa, mutta samalla irtosi ajatuksia myös seurajoukkueen kertomiin uutisiin, jotka tulivat esille perjantaina.

Kärpät tiedotti muun muassa hankkineensa riveihinsä Mika Niemen sekä samalla tehneensä useamman jatkosopimuksen nuorten lupaustensa kanssa (lue lisää) ja (lue lisää).

Niemestä, joka teki muun muassa tällä kaudella Ässissä kovaa jälkeä, Marjamäki odottaa paljon.

– Niemi tulee meille ihan selkeästi kärkisentteriksi. Hän on näyttänyt Liigassa sen, että pystyy siinä roolissa pelaamaan. Tietyiltä osa-alueilta saadaan hänestä vielä enemmän irti ja haetaan sitä, että on vielä enemmän dominoivampi. Pienillä asioilla hän on valmennettavissa ihan tänne MM-kisatasolle, Marjamäki kävi läpi Niemen hankintaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Koko on hyvä, halu on hyvä ja sitten se monipuolisuus. Hän on pelannut ykkösalivoimaa, on tasakentällisin ratkaisuhetkillä kentällä, pelaa ylivoimat ja kaikki. Noin monipuoliselle pelaajalle on aina käyttöä, Marjamäki mietti.

Sopimuksen alle tulivat A-junioreissa hyvää jälkeä viime kaudella tehneet Aku Kestilä ja Sami Anttila, jotka ovat Marjamäen mukaan hyviä osoituksia Kärppien juniorituotannosta.

– Kestilä kävi tuossa pelaamassa yhden pelin meidän kanssa ja heitti heti kaksi häkkiä sun muuta. Monipuolinen pelaaja. Anttila taas on enemmän suoraviivainen maalintekijätyyppi, joka tekee kovalla prosentilla maaleja.

Yksi mielenkiintoisista ”paluumuuttajista” on erittäin hyvät alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelannut puolustaja Vili Saarijärvi, josta Marjamäellä on paljon hyvää sanottavaa.

– Kiva saada Vili taas vuoden tauon jälkeen mukaan, kun hän kävi mutkan tuolla Pohjois-Amerikassa. Tuo sellaista positiivista energiaa, on iloinen jätä ja kauhea halu mennä eteenpäin. On aika offensiivinen pakki, hyökkäysorientoitunut, joka pelasi kyllä loistavat kisat.

– Tuo ympärille sellaista positiivista hyvää voittamisen meininkiä ja on tyyppinä jo sellainen, että kaikki muut tulevat hyvälle tuulelle. Tietenkin kun on vielä rightin kätinen, niin se helpottaa kaikkea avauspelaamista ja viivapelaamista varsinkin hyökkäyspelin osalta, Marjamäki pohdiskeli.

Niemen tuloa Kärppiin on pidetty jo pitkään varmana, mutta hänen ympärillään muuten nimiä on liikkunut hyvin vähän liikkeellä. Oululaisjoukkue on kuitenkin menettämässä monta avainpelaajaa ensi kauden osalta, kun muun muassa tällä hetkellä MM-kisoissa hyökkäävät Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi siirtyvät hyvin todennäköisesti isoimmille areenoille.

Marjamäki ei ole kuitenkaan huolissaan siitä, missä tilanteessa kaksi kertaa putkeen mestaruuden peräkkäin nyt voittaneen Kärppien joukkueen rakentaminen ensi kautta ajatellen liikkuu.

– Rakennus on kesken, mutta aika hyvältä näyttää sillä tavalla että meillä on varmasti hyviä uutisia tulossa jossain vaiheessa lisää, Marjamäki lupailee.

– Olen todella tyytyväinen, vaikka muutama palanen siitä puuttuu vielä. Mennään rauhassa eteenpäin.

Mestaruudet ja hyvä työ useamman pelaajan eteenpäin viemisessä näkyvät vahvasti myös kiinnostuksessa.

– Se on positiivista, että nyt on halukkuutta ja ylipäätänsä pelaajia tulossa Ouluun ja vielä juuri sellaisia pelaajia, mitä me halutaan. Toivottavasti saadaan hyviä uutisia tässä jossain vaiheessa lisää, Marjamäki summaa.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen