OSTRAVA. Leijonien 5-0-voitossa Norjaa vastaan isoksi onnistujaksi nousi Kärppien sentteri Joonas Kemppainen, joka latoi yhteensä pisteet 2+1.

Kemppainen pääsi toisessa erässä hieman onnenkin kautta isolle vastuulle Leijonien viidellä kolmea vastaan ylivoimalle, kun Aleksander Barkovin kypärästä hajosi remmi.

– Kypärä rikki ja Kemppainen sisään. Ei siinä sen kummempaa ollut, Jalonen perusteli hymähtäen peluutusvalintaa ennen kuin tulosta alkoi tulla.

Kemppainen iski lopulta kaksi hyvin samankaltaista maalia kahden miehen ylivoiman aikana. Vastuuta tuli heti ensimmäisen onnistumisen jälkeen.

– Eikö se niin mene, että ne jotka onnistuvat, niin niille annetaan vastuuta, Jalonen jatkoi kevyellä linjalla.

Mutta kehuja tuli vuolaasti Kemppaiselle, joka huhki isossa roolissa varsinkin erikoistilanteiden saralla Leijonilla.

– Kyllä meidän pitää kuumia pelaajia peluuttaa. Ja on kyllä paikkansa sekä jääaikansa ansainnut näissä erikoistilanteissa niin ylivoimalla kuin alivoimalla. Hoitaa ne kyllä niin ammattimaisesti kuin vain pystyy.

– Hienoja esityksiä, Jalonen hehkutti Kemppaisen otteita.

Ylivoimalla Leijonat sai ensimmäiset onnistumisensa koko turnauksessa Norja-pelissä, jossa ylivoimaosumia tärähti saman tien kolme.

– Ollaan työstetty sitä ylivoimaa koko ajan ja ei olla oltu huolissaan siitä, koska ollaan luotu paikkoja koko ajan. Kiekot vain ovat vähän jääneet matkalle, mutta nyt kun me saatiin niitä läpi ja oltiin tonteilla, niin hakattiin myös niitä sisään sieltä mistä niitä pitääkin hakata.

– Jos miettii tätä meidän koko matkaa täällä, niin kyllä me tarvitaan ylivoimaonnistumisia. Nyt niitä tuli oikeaan paikkaan. Sillähän me itseasiassa ratkaistiin tai voitettiin tämä peli, Jalonen kävi läpi.

Krediittiä ylivoiman menemisestä eteenpäin irtosi myös valmennusjohtoon vierelle.

Ville Peltosella, jolla on ollut ylivoimavastuu koko ajan tällä kaudella, niin hän on tehnyt hyvää työtä noiden viisikkojen kanssa. Nyt kun onnistumisia tulee, niin se tuo itseluottamusta kaikille niille jotka ovat sitä pelaamassa, Jalonen näki.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen