Mediassa on viime päivinä ollut paljon puhetta KooKoon ja sen pelaajien välisestä bonuskiistasta.

Kyseessä on muutaman pelaajan kanteesta, jotka vaativat sopimukseen kirjattuja nousubonuksiaan Liiganousun johdosta.

Julkisuudessa on ollut melkoisesti kaikkea spekulaatiota, johon KooKoo otti nyt kantaa tiedotteessan:

Osa jääkiekkokaudella 2013-2014 KooKoota edustaneista pelaajista ja yksi valmentaja vaativat KooKoo Hockey Oy:lta bonuskorvauksia syksyllä 2014 päätettyyn Liiga-nousuun liittyen. Sekä Kouvolan Edustuskiekko ry:n että KooKoo Hockey Oy:n näkemyksen mukaan vaade on perusteeton ja tästä alkunsa saanut kiista on nyt siirtynyt Kymenlaakson käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

On valitettavaa, että tätä bonuskiista-asiaa on käsitelty julkisuudessa virheellisin ja/tai vääristellyin tiedoin KooKoon toimintaa ja mainetta halventavalla tavalla ainoastaan kiistan toisen osapuolen näkemyksen mukaisesti. Emme ole lähteneet näitä virheellisiä näkemyksiä oikaisemaan, sillä hyvän työnantajan tavoin emme kommentoi julkisesti työ- tai muita sopimuskiistoja tai niiden sisältöä millään tavalla.

Toteamme tässä vaiheessa vain, että sekä Kouvolan Edustuskiekko ry ja KooKoo Hockey Oy ovat hoitaneet asianmukaisesti ja Suomen lain edellyttämällä tavalla kaikki pelaajasopimusten edellyttämät sopimusvelvoitteensa. Myös Kouvolan Edustuskiekko ry:n ja KooKoo Hockey Oy:n väliseen liiketoiminnan siirtoon liittyvät asiat on toteutettu lain ja Suomen Jääkiekkoliiton edellyttämällä tavalla.

Ei Kouvolan Edustuskiekko ry eikä KooKoo Hockey Oy ole jättänyt tai jätä vastuitaan hoitamatta. Viime päivinä esillä ollut näkemys siitä, että KooKoo Hockey Oy yrittäisi liiketoiminnan siirron verukkeella irtautua yhdistysajan sopimuksista on väärä. Olemme antaneet Kymenlaakson käräjäoikeudelle kantamme siitä, että KooKoo Hockey Oy on oikeushaasteessa väärä vastaaja.

Vallitsevan tapauksen oikea vastaaja juridisesti on Kouvolan Edustuskiekko ry. Jos ja kun se aikanaan haastetaan tapauksesta käräjäoikeuteen, Kouvolan Edustuskiekko ry siihen myös vastaa. Annamme oikeuden ratkaista riitatilanteen emmekä halua osallistua julkiseen loanheittoon.

Kouvolassa 22. toukokuuta 2015

Kouvolan Edustuskiekko ry

KooKoo Hockey Oy