OSTRAVA. Leijonien parhaita pelaajia tai suoraan sanoen paras tähän mennessä kahdessa ensimmäisessä ottelussa otteiden osalta ollut Aleksander Barkov iski MM-uransa ensimmäisen maalinsa sunnuntain Tanska-ottelussa.

Barkov onnistui ohjaamaan Esa Lindellin nopean viivatoimituksen sisään toisessa erässä ja siirsi Leijonat 3-0-johtoon. Kyseinen maali jäi myös kamppailun viimeiseksi.

– Se oli sellainen kerran elämässä –juttu. Ei tuommoisia varmaan pysty edes harjoittelemaan. Sain jotenkin siinä mailan väliin ja sitten se pomppasi siitä onnekkaasti maaliin, Barkov sanoi lopussa nöyristellen osumastaan.

Vahvassa esityksessä Leijonat olisi pystynyt iskemään taululle ehkä vielä jopa kovemmat lukemat.

– Ehkä sitten säästeltiin niitä maaleja muihinkin peleihin, Barkov hymähti.

– Tulos oli sellainen kuin haluttiin, mutta oli kyllä niitä maalipaikkoja useampaankin maaliin, 19-vuotias sentteri jatkoi.

Ketjuna Barkov, Jussi Jokinen ja Joonas Donskoi olivat varsin vahvasti esillä, sillä he olivat mukana kahdessa Leijonien toisen erän osumassa.

Ensin Donskoin syötön jälkeen Anssi Salmelan viivakuti pomppasi Jokisen kautta sisään. Ja kolmas maali merkattiin Barkoville.

– Ensimmäisessä erässä oli jo monta paikkaa, mutta kiekko ei vain mennyt sisään. Siinä sitten vähän keskusteltiin, että miten saataisiin ne sisään. Toisessa erässä sitten onnistuttiin siinä, Barkov pohti ketjun pelistä, joka on menossa oikeaan suuntaan:

– Oli jo USA-pelissä paikkoja ja nyt sitten saatiin pari maalia. Ruvetaan pikku hiljaa löytämään toisemme siellä kentällä.

Tanska-pelin Barkov jätti nopeasti jo taaksensa.

– Jokainen peli ja jokainen voitto tässä turnauksessa ovat todella tärkeitä. Tässä lähdetään jokaista peliä voittamaan ja nyt onnistuttiin siinä. Muuta ei tarvitsekaan. Katseet vain kohti seuraavaa peliä.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen