OULU. Hiljalleen jo Liigan pudotuspelien piste-ennätystä lähestyvä Kärppien sentteri Joonas Kemppainen oli jälleen avainroolissa, kun Kärpät onnistui menemään finaalisarjassa Tapparaa vastaan voitoissa 2-1-johtoon.

Lauantain kolmannessa finaalissa Kärpät oli parempi lukemin 3-2. Kemppainen oli itse rakentelemassa voittomaalia, kun hän antoi erittäin hyvän syötön Julius Junttilalle, jolla oli helppo tehtävä sutia kiekko sisään takatolpalta.

– ”Lada” (Arto Laatikainen) sai kiekon ja näki, että olen aika yksin siellä kulmassa. Taisi sitten pompata jostain mailasta ja näin vähän pulunsilmällä, että ”Julle” on yksin pakin takana. Pakki ei huomannut ollenkaan sitä ja ajattelin vain, että heitän mailan alta ja toivottavasti Julle näkee kiekon sieltä. Onneksi näki ja pisti maaliin, Kemppainen kertasi lauantain pelin ratkaisuosumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Kärpät sai otteluun vahvan alun ja siirtyi jo 2-0-johtoon. Ensimmäisestä osumasta vastasi Kemppainen itse, jolla on nyt kasassa kokonaistehot 10+11=21, mikä alkaa olla jo lähellä Ben Eavesin Bluesissa aikanaan iskemää 24 tehopisteen ennätystä.

Kemppaisen osuman jälkeen hänen ketjukaverinsa Joonas Donskoi vei Kärpät jo 2-0-johtoon. Se mureni nopeasti, kun muutaman virheen kautta Tappara tuli Olli Palolan kahdella osumalla rinnalle.

Kolmannessa erässä Donskoin, Kemppaisen ja Junttilan ketju oli kuitenkin ratkaisemassa ja varmisti voiton Kärpille. Ketjun peliin Kemppainen olikin kohtuullisen tyytyväinen.

– Ensimmäinen ja kolmas erä olivat ihan hyviä meiltä, mutta toinen erä oli vähän vaikea tai huono. Toki ihan hyvä, että saatiin pari onnistumista aikaiseksi, vaikka vähän nihkeää olikin viidellä viittä vastaan. Mutta pariin osumaan pitää olla tyytyväinen.

Molemmilla joukkueilla viikonloppu sisälsi kovan urakan, kun perjantaina jatkoerään päättyneen toisen finaalin jälkeen kiekko tippui Oulussa Raksilassa jäähän lauantaina jo kello 16:00.

Kemppaisen mukaan tiukka ottelutahti ei ainakaan henkilökohtaisesti tuottanut liikaa ongelmia.

– Yllättävän hyvältä tuntui pelin lopussa. Ensimmäisessä erässä painoi vähän alkuun, mutta kun sai hieman happoja jalkoihin, niin aukesi kroppakin hyvin.

Kolme peliä on nyt pelattu. Mitä mieltä olet tällä hetkellä pelillisestä puolesta teidän osaltanne?

– Ensimmäinen peli meni vähän huonosti, mutta sitten tuo toisen pelin oikeastaan viimeiset puolitoista erää olivat jo hyvää. Ollaan oikeastaan koko ajan parannettu, mutta vieläkin on parannettavaa tuossa pelissä.

– Mutta se on kuitenkin hyvä tilanne, että pystyy parantamaan vielä. Ettei ihan rajoilla mennä.

Missä sitten pitää parantaa?

– Varmaan siinä, että miten päästään sinne vastustajan maalille. Sinne vain pitää saada kiekkoja ja äijiä. Minunkin maali kuitenkin osoitti sen. Heitin vain pienestä kulmasta, niin kun siellä oli hyvät maskin, niin sinne ne vain uppoavat sitten, Kemppainen perusteli.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen