OULU Liigaa johtava Kärpät otti käyttöönsä lauantaista lähtien uuden käytännön, jolla se pyrkii vähentämään joukkuetta jo pidemmän aikaa rasittanutta erikoisempaa ongelmaa.

Oululaisjoukkue on nimittäin ottanut huomattavan paljon liikaa pelaajia kentällä -jäähyjä kauden aikana ja erityisesti viime viikkojen yhteydessä.

Lauantaina Ässiä vastaan yksi sellainen jäähy tuli vastaan ja maksumiehiä kaiveltiinkin heti esille.

– Puhuttiin, että kun seuraava tulee, niin se on sakko. Nyt (Sebastian) Aho ja (Ivan) Huml voivat päättää, että pistävätkö puoliksi, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi uudesta systeemistä ja sen ensimmäisestä konkreettisesta esimerkistä.

– Mutta se on ihan totta, että se kuinka paljon otamme niitä on aivan käsittämätön määrä. Kyllä se kertoo vähän siitä, että emme ole olleet aivan skarpimmillamme. Vähän niin kuin ei olla oltu pelin sisällä.

Isokin sakko kyseessä?

– Ei se mikään älytön ole, mutta se kertaantuu sitten jos niitä toistuu ja sitten siitä voi tulla jo iso sakko, Marjamäki kävi läpi.

Pelaajiston puolelta paljastuikin, että idea on lähtenyt liikkeelle valmennuksesta. Mutta samalla asian tärkeys ymmärretään hyvin.

– Otetaan aivan liikaa tuollaisia jäähyjä. Kyllä nyt jokainen osaa laskea tuolla, että kuinka paljon siellä saa olla ukkoja kentällä, Mika Pyörälä mietti.

Kärpät johtaa Liigaa 106 pisteellä. Ero toisena tulevaan Tapparaan on 10 pistettä, kun jäljellä on viisi kierrosta runkosarjaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen