JYP johtaa Liigan puolivälieräsarjaa Bluesia vastaan voitoin 2-0. Eritoten sarjan toinen ottelu Espoossa oli JYPiltä aiemmista playoff-keväistä tutun vahva esitys, eikä Blues pystynyt ohittamaan JYP-vahti Tuomas Tarkkia kertaakaan.

SuomiKiekko-sivusto otti sarjan keskellä piinapenkkiinsä joukkueen kapteeni Eric Perrinin, jonka kanssa ruodimme pudotuspelimaailmaa ylipäätään, mutta totta kai myös meneillään olevaa sarjaa ja sitä, millaisten ajatusten keskellä Perrin pelaa viimeistä JYP-kevättään.

Mitä sanot sarjastanne tähän asti?

Tämä on ollut juuri sitä, mitä odotimmekin. Kova ja fyysinen sarja, jossa ottelut voivat päättyä miten vain. Olemme tyytyväisiä siihen, miten pelaamme juuri nyt. Vastaamme fyysisyyteen, ja pelaamme omaa peliämme. Tämä on kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi, se on varmaa.

Mikä on tehnyt teistä paremman joukkueen?

No, en tiedä, olemmeko olleet parempia. Ylivoima on ollut hyvää, ja olemme käyttäneet paikkamme. Pelaamme viisaasti. Jokainen pelaa kykyjensä ylärajoilla ja omien rooliensa mukaan. Sen ymmärtäminen ja hyväksyminen on tärkeää. Alivoimalle on annettava tunnustusta erityisesti toisessa pelissä. Ja katsokaa, millaisen pelin Tarkki pelasi Espoossa!

Sitoutuminen on ”taikasana”

JYP on näyttänyt kahdessa ensimmäisessä pelissä, että sen riveistä löytyy syvyyttä ja osaamista pudotuspeleissä pärjäämiseen. Peli ei hivele räiskyvyydellään silmää, mutta tehokasta se on jälleen kerran ollut. Kustannustehokasta ainakin.

On pelattu 120 minuuttia ja teille on tehty yksi maali? Mitä tämän takana on?

Se johtuu sitoutumisesta. Se on se ”taikasana.” Olemme kurinalaisia ja sitoutuneita. Siitä on pidetty kiinni kahden pelin ajan. Jokainen pelaa tiiviisti ja sitoutunut puolustamaan hyvin.

Millaista on jatkaa 2-0 –tilanteesta kotona?

Menemme peli kerrallaan. Peli numero kaksi on ohi. Tiistaina tilanne on taas 0-0, ja se on uusi peli. Niin tämä tilanne täytyy hoitaa. Emme voi katsoa taakse, ja miettiä, mitä on tehty.

Pelit ovat mielestäni menneet teidän käsikirjoituksenne mukaan. Olenko oikeassa?

Niinhän pelin aina halutaan menevän, eikö niin. Niin vaan ei aina tapahdu.

Onko niin kuitenkin mennyt?

Jossain määrin kyllä. Blues on väläyttänyt myös hyviä otteita. Se, miten vastaamme siihen , kun on heidän hyvä hetkensä, on tärkeää. On pysyttävä kärsivällisinä, pelattava viisaasti, ja sitten pelin kulku pitää pystyä kääntämään. Tavoite on aina saada peli sujumaan, niin kuin me haluamme.

Mitä olette parantaneet runkosarjan lopusta?

Peli menee oikeaan suuntaan. Kaikki jätkät tajuavat, että ennen kuin mennään playoffeihin, ollaan yhä rakennusvaiheessa, eikä peli ole vielä parhaimmillaan. Aina halutaan vielä kovemmalle ja kovemmalle tasolle.

”Ei mitään parempaa”

Perrinin saa hymyilemään, kun ottaa puheeksi vuodenajan ja pudotuspelit. Seuralegendan statukseen kiinni päässyt kanadalainen haluaa kantaa joukkuetta pitkälle kevääseen, ja hyvästellä Jyväskylän menestyksellisesti.

Kaikki sanovat aina, että näistä peleistä on nautittava. Oletko tehnyt niin?

Ehdottomasti! Jääkiekossa ei ole mitään parempaa kuin playoff-kiekko! No okei, tämähän on työtämme, ja kaikille meille maksetaan, mutta kun katsoo playoff-ottelua, huomaa, ettei rahalla ole mitään merkitystä. Kaikki on kiinni ylpeydestä, voittamisen halusta yhdessä, ja hien ja veren vuodattamisesta sen eteen. Se juuri on sitä, mikä on niin hienoa tässä lajissa.

Saatko siitä lisävoimaa ja –virtaa, että tiedät pelaavasi viimeisiä pelejä JYPissä?

Totta kai. Kaikki se, mitä organisaatio ja fanit ovat tehneet eteeni, on mielessäni. Olisi jotain erityistä antaa heille jotain takaisin. En kuitenkaan saa ajatella asiaa liikaa, koska pitää edetä peli kerrallaan.

Mutta haluat lähteä kulta kaulassa?

Ehdottomasti! Mikään vähempi ei kelpaa!

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen