Tuukka Rask oli Boston Bruinsin ehdottomasti paras pelaaja tammikuun aikana. Rask torjui tammikuussa 11 ottelussa ja voitti niistä seitsemän. Suomalaistähden torjuntaprosentti oli 94,9 prosenttia ja se oli kovin yksittäinen kuukausilukema Raskille viime kauden alusta laskien.

Bruinsin päävalmentaja Claude Julien tietää alkukaudesta ailahdelleen Raskin vireeseen selityksen. Julienin mukaan kysymys on itseluottamuksen kasvusta.

– Joskus se on tekniikka ja joskus itseluottamus. On aikoja, jolloin tiedän, että hän on hieman enemmän aggressiivinen ja aikoja, jolloin hän pelaa turvallisemmin syvällä maalissa. Maalivahdit eivät poikkea kenttäpelaajista tässä mielessä. Se on paljon itseluottamuksesta kiinni, kun teet peliisi hienosäätöä ja yhtäkkiä huomaat jonkun asian toimivan ja rakennat pelisi sen toimivan palasen varaan, Julien sanoi NESN.comille.

Launtain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa Rask pysäytti 30 kiekkoa, kun Boston voitti hallitsevan mestarin Los Angeles Kingsin lukemin 3-1.