BRATISLAVA. Petri Matikaisen valmentaman Slovanin kausi KHL:ssä on ollut melkoista taistelua jo pidempään.

Tappioputkessa kytevän joukkueen synkin hetki sattui Moskovassa, jossa suurseura TsSKA nakutti taululle rumat 12-0-lukemat.

Suomalaisvalmentaja avasi synkän pelin taustoja SuomiKiekko-sivustolle.

– Kun katsoo kaukaa, voi näyttää ihmeelliseltä, että miten joukkue voi hävitä tuolla tavalla. Mutta se ei ollut mitenkään ihmeellistä, Matikainen muistelee jälkikäteen.

Suurimmat ongelmat nähtiin maalin suulla. Vasta 19-vuotias Denis Godla aloitti tolppien välissä, mutta vaihdettiin pois jo viiden minuutin jälkeen.

– Hän otti kolme omiin, minkä jälkeen oli pakko heittää oksennus- ja paskataudissa ollut (ykkösvahti Johan) Backlund maalille. Sanoin, että menet sinne, paskot housuun ja pelaat.

– Se oksensi erätauolla. Ja se paskansi erätauolla. Ja kuulemma oli paskat housussa. Mutta pelasi ottelun loppuun, Matikainen kertasi.

Moskovan tapahtumat ovat kirsikka kakun päällä, mutta kuvaa hyvin Slovanin kautta. Realismi joukkueen ongelmista on iskenyt Matikaiselle nopeasti eteen.

– Meillä on 14 pelaajaa kokoonpanossa, josta kaksi ei pysty laukomaan lainkaan. Hyökkääjät pelaavat puolta tuntia ja pakit 40 minuuttia ottelussa. Ja ollaan Euroopan kovimmassa kiekkosarjassa!

– Ulkopuolelta on helppo sanoa, että varmaan se valmentaja on paska. Mutta tämä on tilanne. Ja kaikkemme on yritetty tehdä.

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo

Miten muuten KHL:n kriisijoukkueen valmentaminen on sujunut? Lue lisää Petri Matikaisen mietteitä myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta!