Helsingin IFK:n ohjelmassa on kuluvalla viikolla vain kaksi ottelua. Viikko täyttyy lauantai-iltana, kun IFK matkaa Poriin Ässien vieraaksi.

Vierailijoilla on ollut hyvin aikaa valmistautua, sillä IFK pelasi edellisen kerran tiistaina Kärppiä vastaan häviten voittolaukauskisan jälkeen, kun Ässät joutuu otteluun pelattuaan perjantaina JYPin vieraana.

IFK:lla oli ennen viikko sitten ottamaansa Lukko-voittoa kymmenen ottelun jakso, jonka aikana se voitti varsinaisella peliajalla vain yhden pelin. Sen jälkeen HIFK oli kotonaan erän verran aivan alakynnessä Kärppiä vastaan, mutta nousi haastamaan saaden pisteen. Nyt sillä on siis alla neljä pistettä kahta muuta kärkijoukkuetta vastaan.

– Emme olleet pelanneet pitkään aikaan – noin kuukauteen – niin kuin halusimme. Tarvitsimme herätyksen, että meidän oli tehtävä jotain, kertaa joukkueen ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu IFK:n viime aikoja.

Mistä se herätys ennen Lukko-ottelua tuli?

– Rauma on paha paikka pelata, ja heillä on kilpailukykyinen joukkue. Tämä haaste sai meidät kasvamaan ja heräämään.

”Mikään ei ole täydellistä”

HIFK:n tulivoima on nimekkään miehistön ansiosta kovaa, mutta viime viikkoina maalinteko on tökkinyt yllättävänkin pahoin.

Edellisissä 11 ottelussa se on tehnyt enemmän kuin kolme maalia vain kerran, eli juuri Lukkoa vastaan. Vastaavasti alakerta on ollut varsin tiivis, mikä onkin tärkeää pudotuspelejä kohti mentäessä.

Mainitun 11 ottelun ajanjakson aikana HIFK:n verkkoon on tehty varsinaisilla peliajoilla vain tasan kaksi osumaa ottelua kohden.

– Emme ole päästäneet paljoa maaleja. Se on positiivista. Ylivoima on aika hyvää, mutta alivoimaa ja viidellä viittä vastaan pelaamista pitää parantaa. Mikäänhän ei ole koskaan täydellistä, Auvitu tuumaa.

”Haluan tehdä tehoja”

Auvitu on ollut Suomessa jo pitkään, ja puhuu kieltämmekin jo kohtalaisesti. Siitä huolimatta miehen kauden aloitus ei ollut hän itsensä mukaan kovinkaan vakaa. Ensimmäisiä tehopisteitä saatiin odottaa kymmenen ottelua.

– Alkuni on huono. Tarvitsin aikaa sopeutumiseen ja joukkueeseen ja organisaatioon tutustumiseen. Olen parantanut viime aikoina, mutta en tietenkään ole tyytyväinen, sillä sitä ei mielestäni saa olla. Nyt jäljellä on 10 peliä ja pudotuspelit. Tavoitteeni on parantaa edelleen.

Mitä mieltä olet siitä roolista, jonka olet ottanut HIFK:n alakerrassa?

– Haluan on olla luotettava ja vakaa puolustuksessa. Haluan myös tehdä tehoja ja päästä pelaamaan myös ylivoimaa. Sen suhteen on parannettava, sillä ylivoimalla en ole ollut hyvä. Siihen en ole tyytyväinen.

Ranskaa kaiken järjen mukaan urallaan jo kuudetta kertaa kevään MM-kisoissakin edustava Auvitu ei ole juhlinut pisteillä talvenkaan mittaan, mutta puolustajille tärkeässä tehotilastossa hän on korkealla. Merkintä +16 on paitsi HIFK:n paras, myös korkein kaikista Liigan puolustajista.

– En katso tilastoja jatkuvasti, mutta tuommoinen kuulostaa toki hienolta. Se, että olen plussalla noin paljon, on hyvä asia. Olen siihen tyytyväinen.

– Omasta kokemuksestani voin sanoa, että tuo voi muuttua nopeasti. Otin tällä kaudella yhdessä pelissä Ilvestä vastaan lukeman -4! Tarkoituksena on totta kai pysyä plussalla mahdollisimman paljon, ranskalainen linjaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen