Liigassa hieman harvinaisemman treidin keskellä maanantaina ollut Matias Sointu hyppäsi vaikeiden aikojen keskeltä niin sanotusti takaisin kotiin, kun TPS vaihtui Ilvekseen.

Heti siirron jälkeen sosiaalisessa mediassa näkyi viestejä, jossa arvuuteltiin sitä, tuliko Soinnulla vastaan pientä tuulettelua, kun hyvin syvällä suossa tällä hetkellä porskuttava TPS vaihtui tiukasti pudotuspelipaikasta taistelevaan Ilvekseen?

Aivan näin suoraa reaktiota ei kuitenkaan tullut.

[nosto tasoitus=”oikea”]”Ei siihen ole oikein mitään syytä millä osaisi kuva sitä, että mitä sitten oikein tapahtui”, Sointu ajasta jolloin kurssi TPS:n kanssa lähti jyrkkään alamäkeen.[/nosto]

– Ei ihan voi sanoa, että tuuletin kun pääsin sieltä pois, mutta hyvällä mielellä kuitenkin olin, kun pääsi Tampereelle ja kotikaupunkiin. Siitä olin kyllä tyytyväinen, mutta missään nimessä ei ole mitään vastaan edellistä seuraa kohtaan, Sointu tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Joka tapauksessa mennyt syksy ja talvi Turussa olivat luvalla sanoen haastavia. Kaiken piti vielä näyttää kauteen lähdettäessä hyvältä, sillä olihan riveihin värvätty Ryan Laschiä, Radek Smolenakia, Teemu Lassilaa ja Petteri Nummelinia.

TPS oli yhtäkkiä jopa aivan kärkijoukkueisiin ennustettu nippu. Päävalmentaja Kai Suikkasella piti olla mainiot työkalut käsissään.

– Silloin syksyllä oli todella kovat odotukset ja pelikin oli alkuun ihan uomissaan. Tekeminen näytti hyvältä ainakin johonkin asti, mutta ei siihen ole oikein mitään syytä millä osaisi kuva sitä, että mitä sitten oikein tapahtui.

– Kaikkia äijiä ruvettiin vaihtamaan ja peli sekosi sitten siinä samalla, Sointu muistelee.

Marraskuun maajoukkuetauon yhteydessä Suikkanen sai kenkää päävalmentajan paikalta ja tilalle asteli Miika Elomo. Samalla TPS kärsi jatkuvasti luottopelaajiensa loukkaantumisista, mikä johti siihen, että kokoonpano eli pelistä toiseen hyvin voimakkaasti.

Ja yhtäkkiä tappioita alkoi tulla liukuhihnalta.

– Oli siinä mielessä kyllä vaikeaa, Sointu käy läpi mennyttä viitateen moniin muutoksiin ja erinäköisiin vaiheisiin.

Pudotuspelipaikkaa metsästämään

Soinnun ex-seura TPS onkin pyörinyt otsikoissa jos mistä syystä viime aikoina. On ollut Mikki Hiiri” -kohua ja on ollut jos minkälaista muutosta seurajohdossa sun muuta.

Helposti kaikki tapahtumat voisi tiivistää sirkukseksi.

– En tiedä oliko ihan niin kopissa, mutta tuntui ainakin siltä, että media ottaa kaiken siitä irti tällä hetkellä.

Nyt kaikki se jäi kuitenkin taakse 24-vuotiaalla Soinnulla. Siirto Ilvekseen toikin hieman uuden alun meneillä olevaan kauteen.

– Menneet ovat menneitä ja turha niitä on enää muistella. Nyt täytyy vain keskittyä tähän Ilveksen hommaan ja pudotuspelitavoitteeseen.

Juuri kevään tosipeleihin pääsy onkin tällä hetkellä Ilveksen leirissä kova tavoite, sillä viimeksi tupsukorvat ovat viilettäneet pudotuspeleissä kaudella 2010-2011.

Odotukset ovatkin korkealla ja sen Sointu on myös aistinut itse.

– Kaikki ihmiset ovat odottaneet kauan, että milloin Ilves pääsee pelaamaan taas niitä pelejä. Olisihan se kiva itsellekin pelata niitä pitkästä aikaa ja vielä kotikaupungissa. Nyt tuntuu olevan vielä hyvä nippu jalkeilla, niin sitä tässä vain yrittää henkilökohtaisesti auttaa niin paljon kuin mahdollista.

Hirveästi uuteen sopeutumista Soinnulla ei ole ollut edessä, sillä kasvattajaseuran puitteet ja kuviot ovat hyvin muistissa. Vain yksi asia tuottaa sopeutumisen saralla toimenpiteitä.

– Pelijututhan ne, mutta se on ihan ammattilaisen arkea, että muutoksiin pitää sopeutua nopeasti ja ihan sitten sama, että kenen kanssa sitä pelaakaan. Kaikki kyllä muuten onkin hyvin kunnossa, Sointu hehkuttaa.

Taival Ilveksen riveissä treidin jälkeen alkoi Soinnun osalta tappiolla tiistaina Oulussa, kun Kärpät oli niukasti parempi lukemin 4-3.

Suoritus ja kokonaiskuva kertoivat kuitenkin paljon hyviä asioita.

– Nyt kun on joukkuetta 24 tuntia tässä nähnyt, niin tuntuu olevan hyvä henki porukassa, eikä tuo joukkue tosiaan luovuta missään vaiheessa. Nytkin Kärppiä vastaan taisteltiin vielä, vaikka miehiä tippui matkan varrella. Hyvä tsemppi oli loppuun asti.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen