Sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä suomalaiselle kiekkoväelle on tiedossa harvinaista herkkua, kun Anaheim Ducks jäädyttää Teemu Selänteen pelipaidan.

Selänteen kanssa samana vuonna syntynyt Antti Törmänen pelasi useaan otteeseen samassa joukkueessa Teemun kanssa. Molemmat herrat olivat mm. voittamassa mestaruutta Jokereissa vuonna 1992 sekä maajoukkueen mukana tuomassa pronssia Naganosta vuonna 1998. Törmänen muisteleekin lämmöllä yhteisiä pelivuosia SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Teemu on luonnonlapsi ja ystävällinen. Kilpailuvietti on myös korkealla, eikä hän halua hävitä mitään skabaa. Tenniksessä massakentällä kun oma lyönti on selvästi sisällä, niin Teemu kiistää ja vaatii uutta palloa, Törmänen naurahtaa.

– Teemu on myös hyvä keskittyjä. Esimerkiksi jos hän lukee lehteä, ja vierestä huudetaan Teemua, niin hän ei huomaa.

Törmäseltä löytyy useita hyviä muistoja Teemuun liittyen, mutta mieleen on jäänyt erityisesti mm. vuoden 1988 alle 18-vuotiaiden EM-kisat, joissa Suomi saavutti hopeaa.

– Teemun kanssa oleminen alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa ja yhteiset kokemukset sieltä ovat jääneet vahvasti mieleen. Silloin oli vielä koko maailma edessä. Samoin Naganon olympialaisten puolivälierä Ruotsia vastaan ja Teemun kaksi maalia siinä ovat jääneet ikuisesti mieleen.

Selänne pelasi NHL:ssä yhteensä 1451 ottelua ja saalisti 1457 pistettä. Hänen numero kahdeksan on ensimmäinen paita, joka nousee Anaheim Ducksin kotiareenan Honda Centerin kattoon.

– Aina se on iso asia, kun paita jäädytetään. Teemu on pelannut mielettömän uran Anaheimissa ja siellä mittasuhteet on valtavat. Teemu pelasi siellä kauan ja aina hyvin, Törmänen sanoo.

Jesse Happonen