Lukko ja Ässät kohtaavat tänään perjantaina Porissa ja heti perään huomenna lauantaina Raumalla. Perjantainen ottelu on kauden viides keskinäinen kohtaaminen. Aiemmista neljästä paikalliskohtaamisesta Lukolla on kasassa seitsemän ja porilaisilla viisi pistettä.

Ennätystasaisessa Liigan sarjataulukossa joukkueilla on eroa vain yhdeksän pistettä. Raumalaiset ovat taulukon viidentenä, kun tilillä on 41 pelatun ottelun jälkeen 70 pistettä ja ottelun vähemmän pelanneet porilaiset löytyvät 61 sarjapisteellä kahdeksannelta sijalta.

Lukon hyökkääjä Jonne Virtanen odottaa innolla perjantaista vierasmatkaa, joskin innostusta laskee yksi ikävä yksityiskohta.

– Hyvillä fiiliksillä kohti illan peliä, paitsi että täytyy lähteä Poriin. Nehän yrittävät siellä aina lonksuttaa jotain ja esittää kovia jätkiä, mutta niinhän sellaiset reppanat yrittävät aina, ”Monsterimonni” Virtanen velmuilee Lukon kotisivuilla.

197-senttinen ja 118-kiloinen Virtanen kertoo, että peräkkäiset pelit peräkkäisinä päivinä samaa joukkuetta vastaan antavat pienen lisäsykäyksen viikonloppuun, mutta lisänostetta tulee myös taistelusta Satakunnan herruudesta.

– Kyllä se hieman tuo omanlaistaan fiilistä, että kohdataan kahdesti kahden päivän sisään. Etenkin ensimmäisen pelin lopulla, jos matsi on jo ratkennut jompaankumpaan suuntaan, niin silloin voi hakea asetelmia jo siihen seuraavan päivän peliin.

Myös molempien joukkueiden kannattajat ovat aktiivisesti liikenteessä, sillä raumalaiset sinikeltaiset matkaavat perjantaina sankoin joukoin Poriin ja samaten lauantaina Raumalle on tulossa iso rintama porilaisia.

– On todella hienoa, että vierasmatsiin saapuu tänään paljon raumalaisia. Saadaan naapuripitäjän halliinkin kannatusta, josta saa joku selvää, Virtanen vitsailee.

Kirjailija Reijo Mäen luoma hahmo Jussi Vares esitti eräässä elokuvassa kysymyksen, johon ei yksinkertaista vastausta ole löytynyt. Miten on, osaisiko ”Monsterimonni” kertoa, että mikä niitä porilaisia vaivaa?

– En tiedä, niitä vaivoja on kuitenkin niin paljon, ettei tässä ole koko päivää aikaa luetella, että mikä kaikki niitä vaivaa. On Porista kuitenkin jotain hyvääkin tullut, sillä tyttäreni käytiin synnyttämässä siellä, tosin mahdollisimman nopeasti, että pääsimme takaisin sivistyksen pariin Raumalle. Mutta se onkin sitten ainut hyvä asia, Virtanen toteaa.

Lähde: Lukon kotisivut