Toronto Maple Leafsin suunnalta on viime aikoina jälleen kuulunut. Maple Leafsin päävalmentaja Randy Carlyle sai potkut tällä viikolla ja mediarumba oli sitä myöten valmis. Vielä kun seuran ex-valmentaja Ron Wilson meni haukkumaan kärkipelaajat mahdottomiksi valmentaa, niin johan oli kasassa oikein rasvainen liemi.

Tähtilaituri Phil Kessel on monien mielestä Maple Leafsin ongelmien alku ja juuri. Mutta jos Kessel ei pelaisi Torontossa, uskaltaisin väittää seuran olevan huomattavasti huonompi. Toki Kesselistä maksetuilla varausvuoroilla Bostonin varaamat Tyler Seguin, Dougie Hamilton ja Jared Knight auttaisivat tilannetta, mutta en nyt suistu jossittelun kierteeseen.

Yksi asia on kuitenkin varma: Phil Kesselin nimi suorastaan ampaisi mukaan siirtohuhuihin.

ESPN:n toimittajan Pierre LeBrunin kertomien huhujen mukaan jotkut seurapomot näkevät markkinoilla olevan kysyntää Kesselin ja Dion Phaneufin kaltaisille järkäleille. Myös Sports Illustratedin toimittaja Allan Muir kirjoitti Toronton seuraavan tehtävän olevan Kesselin myyminen. Samoin kirjoitti The Globe and Mailin Cathal Kelly. TSN:n Darren Dregerin mukaan Kesselistä tulee nyt ehdottomasti potentiaalinen kauppatavara ja Ottawa Sunin Bruce Garriochin mukaan jotkut NHL-pomot ovat sitä mieltä, että Kessel kaupataan tulevana kesänä.

Yksi puolustajakin Kesselille on kuitenkin löytynyt. Nashville Predatorsin seurapomo David Poile. Muistatteko kuka oli Kesselin perässä aikoinaan, kun huhut hänen lähdöstä pois Bostonista alkoivat? David Poile. Poile kuittaisi TSN:n radiohaastattelussa kirjoitukset Kesselin mahdottomuudesta valmentajille hölynpölyksi. Jokohan Poilella on Toronton GM:n Dave Nonisin numero puhelimensa pikavalinnassa?

Mielenkiintoa ei tästäkään keväästä puutu Toronton osalta – selvisi seura sitten pudotuspeleihin tai ei.

NHL-toimittaja Dave Lozo kysyi muuten Twitterissä viisaan kysymyksen. Miksi aina huonosti menevät pelit ovat supertähtien, kuten Kesselin, vika? Miksei se ole koskaan esimerkiksi Torontossa alaketjuissa vaikuttavan David Boothin vika?

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu