Kärppien kapteenilla Lasse Kukkosella tuli eteen ikävä vastoinkäyminen liigaottelussa SaiPaa vastaan, kun kiekko kimposi hänen silmäkulmaansa ja aiheutti melkoisen rajua jälkeä toisessa silmässä ja sen ympäristössä.

Kauaa Kukkonen ei ollut pelikentiltä poissa, vaikka kyseinen tapaturma peruikin hänen Karjala-turnaukseen lähdön. Mestarien liigan eli CHL:n toisessa osaottelussa Kukkonen oli jo mukana, junioriajoilta tuttu ristikko päässään.

Nyt asialle pystyy jo hieman naureskelemaan, varsinkin kun vitsiä lentää nuoresta lupaavasta pakista numero viisi.

– Onhan se aika erikoista, mutta semmoista se nyt vain on. Onneksi saa pelata sen kanssa, Kukkonen tuumasi ristikon käytöstä SuomiKiekko-sivustolle.

Silmä on edelleen pahannäköinen, mutta mennyt parempaan suuntaan.

– Pahemman näköinen se oli viikko sitten. Onneksi se parani tuossa niin hyvin, että oli jo maanantaina kunnossa ja sai sitten tiistaina pelata.

Aivan ensimmäinen kerta muun kuin visiirin käytölle ammattilaisajoilla nykyinen hetki ei kuitenkaan ole.

– Ei siitä ole kuin pari vuotta, kun viimeksi tuli vedettyä jollain muulla ratkaisulla. Tullut melkein joka vuosi pelattua noin, Kukkonen naurahtaa.

– Viime vuosi taisi olla ensimmäinen pitkään aikaan, kun ei tarvinnut mitään tuollaista pitää.

Rennosti pienelle huilille

Viimeisimmät ottelut Kärpillä ovat menneet hyvin positiivisissa merkeissä ja isossa kuvassa joukkue on löytänyt tien, joka tuottaa voittoja.

Torstaina Bluesia vastaan Kärpät tuli otteluun hyvin väkevästi ja vei vieraspisteet mukaansa, kun lukemat olivat heidän hyväksi 4-1. Oululaisjoukkue sai kuitenkin hieman hyötyä siitä, että alla oli jo peli tiistailta, kun taas Blues tuli torstain peliin pidemmältä tauolta.

– Varmasti kyseinen asia oli vähän meidän puolella alussa ja saatiin esimerkiksi pieni sellainen liike-etu siitä. Mutta oli meiltä kyllä pelissä oikein hyvä ensimmäinen 20 minuuttia, Kukkonen kehaisi.

– Ylipäätänsä keskityttiin siihen, että saataisiin oma peli heti rullaamaan ja pystyttäisiin aiheuttamaan vaikeuksia vastustajalle. Totta kai hyvä valmistautuminen vaatii vähän kaikkea, mutta meiltä se onnistui kyllä tässä pelissä hyvin ja se näkyi, kärppäkapteeni jatkoi.

Nyt oululaisjoukkue pääsee hetken ajaksi hengähtämään. Sen Kukkonen ottaa ilolla vastaan.

– Vähän tässä kuitenkin on oltu perheiden luota pois sun muuta, niin saa sitä arkea taas vähän viettää ja ottaa vähän ajatuksia pois jääkiekosta. Sitten ehditään kuitenkin taas hyvin harjoitella ja valmistautua seuraavaan viikkoon. Hyvä mahdollisuus tähän väliin kyllä.

Sinne tauolle Kärpät lähtee Kukkosen mukaan hyvin rennoin mielin. Voittaminen näkyy.

– Se kuitenkin tuo ilon jääkiekkoon ja senhän takia tätä tehdään. Keskitytään työn tekemiseen, eikä mietitä liian pitkälle tai mitä on tapahtunut. Yritetään tässä elää tätä päivää, tehdä hommia laadukkaasti ja sitä kautta meillä on mahdollisuus saada tällaisia fiiliksiä pelien jälkeen.

– Sekin luo positiivista kierrettä, että kun tehdään tietyt asiat, niin meillä on aina mahdollisuus taistella voitosta, Kukkonen jakaa filosofiaa.

Seuraavan kerran Kärpät on tulessa ensi tiistaina Porissa, kun se kohtaa Ässät.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen