Eläinten oikeuksia puolustava järjestö PETA on lähestynyt Nashville Predatorsia kirjeellä, jossa järjestö vaatii Predatorsia lopettamaan perinteikkään monnien heiton jäälle. Asiasta kertoo The Tennessean.

Monnien heitto sai alun perin alkunsa siitä, että Nashvillen fanit halusivat vastata sillä Detroit Red Wingsin otteluissa nähtävään mustekalan jäälle heittoon.

Viimeksi monni heitettiin Nashvillessä jäälle tämän viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, kun Nashville kohtasi Los Angeles Kingsin. Monni lensi jäälle Ryan Ellisin toisessa erässä tulleen osuman jälkeen.

Se kirvoitti PETA:n viestintäjohtajan Colleen O’Brienin kirjoittamaan kirjeen Nashvillen johdolle.

– Halusitte miettiä sitä tai ette, mutta kalat ovat tuntevia olioita. Ne tuntevat pelon ja tuskan. Vahingon tuottaminen kaloille ei ole sen hyväksyttävämpää kuin vahingon tuottaminen kenelle elävälle henkilölle vain. Ettekö voisi kieltää faneiltanne tällaiset tunteettomat teot, O’Brien kysyi kirjeessä.

O’Brien lupaa kirjeessä, että PETA on valmis toimittamaan Predatorsille 1000 muovimonnia, jos seura kieltää kalojen heittämisen jäälle.