Jääkiekon Champions Hockey Leaguessa pelataan tiistaina pudotuspelien avauskierroksen toiset ja ratkaisevat osaottelut ja jatkoon tästä vaiheesta selviytyy vielä kahdeksan joukkuetta.

Suomalaisittain asetelmat ovat herkulliset, sillä paikoista puolivälierissä taistelee peräti seitsemän joukkuetta ja useampi suomalaisjoukkueista on hyvissä asemissa toisiin osaotteluihin lähdettäessä.

Suomalaisjoukkueitten ainoa keskinäinen taisto on Lukon ja TPS:n kohtaaminen. Muista suomalaisjoukkueista Kärpät pääsee hyvistä lähtökohdista toiseen osaotteluun.

– Arvostamme vastustajan todella korkealle. Eivät he sattumalta pudottaneet Färjestadia ja Zürichia lohkovaiheessa, eivätkä sattumalta johda Itävallan liigaa. Hyvin motivoituneina otteluun joka tapauksessa lähdemme, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoo tiedotteessa.

Voitto alla vieraspeliin lähteen myös JYP Skellefteåta vastaan.

– Vaikka peli meni tiukaksi niin kaikki on vielä auki. En usko, että Skellefteå tulee suuremmin muuttamaan pelitapaansa ensimmäisestä kohtaamisesta, päävalmentaja Marko Virtanen pohtii.

Myös HIFK:n lähtökohta on hyvä, sillä joukkue pääsee kotiotteluunsa Sveitsistä haettu tasapeli alla.

– Meille kelpaa vain voitto. Se on sitten ihan sama tuleeko se varsinaisella peliajalla vai myöhemmin, HIFK:n valmennusjohtoon kuuluva Ari Halttunen toteaa ennen Fribourg-Gottéronin kohtaamista.

Jatkopaikka ratkaistaan kahden ottelun yhteismaalien perusteella. Tasatilanteessa pelataan ensin jatkoerä ja sen jälkeen jatkopaikka ratkaistaan tarvittaessa rangaistuslaukauksilla.

Tsekkaa CHL:n erikoissivustomme täältä!

Neljännesvälierien toiset ottelut:

18.30 Lukko – TPS (5-1)
18.30 HIFK – Fribourg-Gottéron (2-2)
18.30 SaiPa – Genéve-Servette (0-2)
20.00 Skellefteå – JYP (4-5)
20.30 Vienna Capitals – Kärpät (1-3)
21.05 Frölunda- Tappara (5-1)