Helmikuussa SaiPaan Ruotsista siirtynyt Dave Spina, 31, on solminut sopimuksen SaiPan kanssa kaudesta 2014-2015.

Spina on pelannut urallaan 375 AHL-ottelua (tehopisteet 80+138=218), Saksan DEL-liigassa 52 ottelua (11+18=29) ja viimeisimmäksi ennen SaiPaa Ruotsin pääsarjassa 92 ottelua (12+24=36). Hyvin liikkuva laitahyökkääjä pelasi keltamustissa runkosarjan lopulla 10 ottelua tehopistein 2+2=4 ja pudotuspeleissä 10 ottelua tehoin 3+3=6.

Spinan kausi päättyi Kärpät-ottelusarjassa loukkaantumiseen ja hän joutui jättämään pudotuspelien kolme viimeistä ottelua väliin. Spinan mukaan uuden sopimuksen tekemiseen SaiPan kanssa oli monta eri syytä.

– Minä ja perheeni viihdyimme Lappeenrannassa hyvin. Tykkäsin niin joukkuekavereista, valmentajista kuin muusta henkilökunnasta. Lisäksi halusin päästä joukkueeseen, jossa taistellaan mitaleista sekä pelataan myös CHL:ää, Spina kertoo seuratiedotteessa.

Spina saapuu Lappeenrantaan heinä-elokuun vaihteessa ja kertoo odottavansa niin harjoituskautta kuin liigakautta innolla.

– Haluan pärjätä heti harjoituskaudella, valmistautua niin henkisesti kuin fyysisesti niin hyvin, että olen tosipelien alkaessa heti huipputasolla.

– Kauden aikana haluan näyttää, että pystyn jatkamaan samalla tasolla pelaamista kuin pudotuspeleissä ja olemaan koko Liigan pistepörssissä hyvillä sijoituksilla. Keskeisintä on kuitenkin se, että haluan joukkueen menevän pidemmälle kuin keväällä pääsimme. Meillä on valmentajat, pelaajat ja fanit, jotka tekevät sen mahdolliseksi.