Viime viikolla HIFK:n junioriorganisaation valmennuspäälliköksi nimitetty Ville Peltonen oli heti työn touhussa tarkkailemassa potentiaalisia uusia vahvistuksia seuran A-juniorijoukkueeseen.

HIFK järjestää maanantaista alkaen try-out-tilaisuuden, missä on mahdollisuus saada antaa näyttöjä seuralle ja päästä kesän harjoitusrinkiin ja ehkä edelleen joukkueeseen ensi syksyksi. Paikalla oli noin joukkueellinen nuoria pelureita.

– Se vaihtelee paljon, kuinka moni pelaaja tästä läpäisee karsinnan. Se voi olla 1-2 tai jopa viisikin, A-juniorien päävalmentaja Jussi Silander kertoi HIFKtv:lle.

Silander näkee, että Peltosen pestaus valmennusorganisaation lisää nuorten pelaajien kiinnostusta hakea paikkaa HIFK:sta.

– Uskon että pitkässä juoksussa näkyy, ei varmaankaan nyt heti. Itseäni ainakin pelaajan kiinnostaisi Peltosen kanssa päästä tekemisiin, Silander jatkoi.

Peltonen: ”Pelaajan pitää erottautua päästäkseen mukaan”

Peltonen tarkasteli try-out-tilaisuutta mielenkiinolla, mutta myös hieman kriittisesti.

– Ihan ok menoa. Try-out-kulttuuri ei ole Suomessa niin selkeä kuin monissa muissa maissa. Pitää ohjeistaa vielä tarkemmin, että kyseessä on kilpailu pelipaikoista. Turha pelailu pitää jättää pois.

– Muutaman päivän aikana haetaan niin sanottuun kesärinkiin pelaajia ja katsotaan ketkä sen paikan ansaitsevat. Jollain tavalla pitäisi erottautua tässä kohtaa. Haluamme hyviä pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään hommia.