Anaheim Ducksin suomalaissalama Teemu Selänne on seurannut etäältä entisen seuransa Jokerien siirtymistä KHL:ään. Selänne edusti Suomen vuosinaan Jokereita SM-liigassa kausina 1989-1992 voittaen viimeisenä kautenaan myös Suomen mestaruuden.

Jokerien KHL-siirron myötä Selänne harmittelee etenkin paikallispeliperinteen katoamista. HIFK-ottelut ovat Selänteen oman liigauran parhaita muistoja.

– Ne on häviämässä nyt ja se on todella sääli. Paikalliskamppailut oli ominakin vuosina se kovin juttu ja silloin niitä pelattiin vielä vähemmän kuin nykyään, Selänne muisteli SuomiKiekko-sivustolle Anaheimissa.

Jos ovat paikallispelit faneille kovia juttuja, sitä ne ovat ja olivat myös pelaajille jos Selännettä on uskominen.

– Niistä puhuttiin viikkoja etukäteen ja sen ympärillä oli huikeaa hekumointia. Kun sarjaohjelma tuli, niin ekaksi katottiin, että koska pelataan HIFK:ta vastaan. Uskon, että sellainen on jopa vähän hävinnyt, koska pelejä on ollut nykyään enemmän, Selänne uskoi.

– Stadin herruudesta todellakin puhuttiin silloin viikkoja ja koko kehon kieli muuttui niiden pelien alla. Siinä oli jotain todella spesiaalia. Se on sääli, että nämä häviää, Selänne jatkoi.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala