Torstain toinen finaali Tampereella Tapparan ja Kärppien välillä oli lopulta erittäin tapahtumarikas.

Ensin Tappara karkasi peräti kolmen maalin johtoasemaan, mutta kolmannessa erässä tilanne kääntyi aivan toiseksi. Kärpät tuli tasoihin, mutta aivan viime hetkien osuma varmisti Tapparalle ensimmäisen kiinnityksen.

Loppulukemat torstaina olivat 4-3.

Paljon positiivista, mutta myös huutomerkkejä perään. Se oli tiivistetty anti myös Tapparan maalitykin Olli Palolan mielestä.

– Kyllähän siellä oli aivan hyvää peliä, mutta on se aina juuri se klassinen ”peli kestää 60 minuuttia”. Vähän meinattiin ansaan mennä siinä lopussa, Palola tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Mitä sitten kolmannessa erässä oikein tapahtui kun Kärpät nousi tasoihin?

– Kyllä me lopetettiin liike, se oli se ylivoimaisesti suurin juttu. Jos tuolla tavalla jämähtää paikalleen kuin meille kävi, niin ei ole yllätys että kaveri tulee tasoihin.

– Onneksi saatiin kuitenkin se ensimmäinen kiinnitys mikä oli se tärkein juttu ja tuli vähän yleisöllekin jännitystä.

Tunnelmat huikealla tasolla

Tapparan ratkaisevassa 4-3-osumassa Jan-Mikael Järvinen antoi ylivoimalla hienon levityssyötön Palolalle, joka tykitti kiekon kohti Kärppien maalia. Matkalla kiekko oli vielä osunut Ville Niemiseen, jolle osuma lopulta merkattiin.

Fiilikset sen jälkeen olivatkin katossa.

– En oikein nähnyt ensin tarkasti että mihin se kiekko siitä lähtee muuta kuin sen verran, että maalia päin oli menossa. Siinä katse kävi hetken vähän muualla ja sitten näin, että kiekko oli maalissa. Kyllähän se aivan huikea tunne on sen jälkeen, Palola kertasi.

Ylipäätänsä finaalit ovat olleet tunnelmaltaan jo aivan huikeat. Myös kuhina muuten käy kuumana, mutta samalla tärkein asia on pitää keskittyminen kasassa.

– Onhan tämä ihan huikeaa aikaa. Paljon näistä finaaleista puhutaan, paljon tulee viestejä ja tsemppejä. Silti tässä pitää vain yrittää pitää se keskittyminen olennaisessa ettei lähde ajatukset karkailemaan muualle. Muuten ei hyvin käy.

Viimeksi Oulussa Tappara oli jo lähellä voittoa, mutta Joonas Donskoin osuman myötä peli kääntyi silloin Kärpille. Palolalla on selvä resepti sen suhteen, että missä nyt pitää onnistua jotta vierasvoitto olisi mahdollinen.

– Työ ja pienet asiat. Ollaan kuitenkin aika samanvahvuisia joukkueita ja kyllä näissä ne pienet asiat ratkaisevat. Ehkä nyt tehtiin juuri ne hieman paremmin kuin kaveri. Ja kyllä ne tulevat ratkaisemaan jatkossakin, Palola näkee.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen