Kärpät eteni finaaleihin, kun se kaatoi viidennessä välieräottelussa SaiPan jatkoerässä ja nappasi täten sarjan neljännen voittonsa.

Mika Pyörälän viimeistelemää ratkaisuosumaa näyttävästi alustamassa oli vuodenvaihteessa nuorten MM-kultaa napannut Ville Pokka, joka antoi mainion läpisyötön suoraan läpiajoon karanneelle Pyörälälle.

Atte (Ohtamaa) laittoi ensin keskelle ja Juho (Keränen) laittoi siitä sitten takaisin. Kiekko tuli itselle suoraan lapaan ja katsoin, että ”Spede” (Pyörälä) oli tulossa suoraan vaihdosta ja oli pakkien välissä siellä. Sinne laitoin ja hyvä, että upposi, Pokka iloitsi SuomiKiekko-sivustolle kehuen samalla Pyörälän ratkaisua.

– Oli kyllä ihan maailmanluokan viimeistely.

Tunnelmat olivatkin katossa voittomaalin jälkeen.

– Saatiin heti ensimmäisellä kerralla sarja poikki ja hyvä näin. Nyt sitten katsotaan, että kuka tulee finaaleissa vastaan. Levätään ja harjoitellaan sitten siinä samalla, Pokka käänsi katseita tulevaan jo.

Viides peli oli kokonaisuudessaan Pokan mielestä hyvin samaa mitä aiemmat kamppailut.

– Hyvä alku saatiin, mutta sitten meidän maalin jälkeen ei oikein pelattu omaa peliä. Se vähän katosi, mutta sitten toiseen erään saatiin pakettia tiiviimmäksi. Kärsivällisesti jaksettiin pelata tuossa ja se palkittiin lopussa.

Lopulta juuri kärsivällisyys ja sitkeys olivat isoja teemoja myös koko sarjan voittamisen kannalta.

– Jaksettiin pelata sitä omaa peliä vaikka välillä olikin huonompia hetkiä. Uskottiin siihen omaan tekemiseen.

Mutta parannettavaa jäi myös jatkoa ajatellen.

– Ihan jokaisella osa-alueella. Pitää kuitenkin samalla luottaa ja nojata niihin tukipilareihin, mitä meillä on. Sitten vain kärsivällisesti jauhetaan sitä omaa peliä.

Vastustaja SaiPa keräsi myös kovasti kunnioitusta.

– Ovat pelanneet koko kauden todella hyvin. Pelaavat todella aggressiivista jääkiekkoa ja jos siinä ei paineen alla saa syöttöjä kunnolla lähtemään, varmasti ottavat tiukasti riistoja sieltä mukaan ja ovat heti hyvillä paikoilla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen