Kärppien ja Tapparan finaalisarja alkoi tiistaina Oulussa, josta voittajana poistui Kärpät.

Sen takasi Joonas Donskoi, joka onnistui iskemään ottelu loppupuolella 2-1-osuman Tapparan maalivahdin Juha Metsolan selän taakse.

Toisessa päässä puolestaan Kärppien tolppien välissä Tomi Karhunen venyi erittäin hyvään iltapuhteeseen.

Sen jälkeen olikin helppo hymyillä.

– Tärkeä ensimmäinen kiinnitys ja hyvä voitto on totta kai päällimmäisenä mielessä. Puolustusvoitto, pelattiin kärsivällisesti, lopussa saatiin paikka ja lopulta se voittomaali sieltä. Oikein tyytyväinen olen joukkueen otteisiin, Karhunen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Myös omaan suoritukseen Kärppien ykkösmaalivahdin roolia koko pudotuspelikevään ajan kantanut Karhunen oli tyytyväinen.

– Hyvä että sai omilla torjunnoilla pidettyä vastustajan pois lisäämästä lukemia maalisarakkeen puolella, Karhunen tuumasi kehuen samalla joukkueen puolustusta.

– Muutama paha kiekko sieltä toki tuli, mutta niitä tulee jokaisessa pelissä. Mun tehtävä on ne poimia pois sieltä ja siinä onnistuin tänään. Joukkue pelasi hyvin ja niin on tehnyt koko pudotuspelien ajan.

Oulussa finaaliavauksessa oli paljon tunnetta ja tunnelmaa finaaliavauksen yhteydessä. Siitä Karhunen oli ylpeä, mutta samalla focus oli vahvasti oikeassa asiassa.

– Hienoahan se on, että on tunnelmaa, mutta kyllä siellä ihan täysi päivätyö pitää tehdä, että se ajatus pysyy juuri siinä kiekossa. Ei saa alkaa liikaa kuitenkaan nautiskelemaan siitä fiiliksestä, jolloin alkaisi keskittyä muihin asioihin.

Finaaliavauksen jälkeen toinen ottelu on tiedossa torstaina Tamperella.

Millaisella reseptillä sitä kohti Kärppien leirissä lähdetään?

– Vähän palautellaan ja keskiviikkona matkataan Tampereelle. Jatketaan siellä sitten siitä, mihin tänään jäätiin. Tiivis viisikkopeli, se on se meidän avain menestykseen, Karhunen näkee.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen