Espoon Blues kiri kuin kirikin runkosarjassa suoralle puolivälieräpaikalle. Valmentaja Jyrki Aho totesikin perjantain playoff-infotilaisuudessa, että joukkue on tavallaan pelannut pudotuspelejä jo hyvän aikaa.

– Vastustajat ovat vaihtuneet, mutta mehän ollaan pelattu tavallaan jo nyt playoffeja. Siinä on ollut samoja elementtejä kuin mitä nyt tarvitaan. Ollaan päästy sitäkin hyvin jo opettelemaan.

Muutoin Aho piti korttinsa infotilaisuudessa medialta sekä vastustaja-Lukolta hyvin tiukasti piilossa.

Lavalla Aholta kysyttiin, miten Lukko sopii vastustajana Bluesille otteluparissa.

– Se sopii siten kuin kaikki muutkin olisivat sopineet, että sieltä tulee jonkinlainen joukkue vastaan. Ja jos se olisi ollut joku muu, niin sekin olisi ollut jonkinlainen joukkue.

Runkosarjassa Lukko vei keskinäiset kohtaamiset 3-2. Silmiinpistävää oli, että kaikki pelit päättyivät kotivoittoon. Millainen merkitys sillä on?

– Pelataan paras seitsemästä -sarjaa, ja se tarkoittaa, että siellä on mahdollista voittaa kotona tai vieraissa ja mennään yksi peli kerrallaan eteenpäin. Jokainen peli on oma juttunsa ja tuo oman panoksensa siihen sarjaan.

Onko Rauma jotenkin erityisen paha paikka Bluesille, kun pistettäkään ei tarttunut runkosarjassa mukaan?

– Enpä tiedä, viimeinen pelikin oli aika tasainen, vaikka tulos oli 3-0. Ja tietysti voi ajatella toisinpäinkin, eli mekin pystyttiin voittamaan Lukko kotona. Mielenkiintoinen sarja varmaan tulee.

Pekka Mäntylä