Mestiksen kurinpitoryhmä on asettanut HC Keski-Uusimaan päävalmentajan Mikael Kotkaniemen kolmen ottelun toimitsijakieltoon.

Seura puolestaan tuomittiin tuhannen euron sakkoon, koska ”HCK työnantajan ominaisuudessa vastaa työntekijänsä esiintymisestä julkisuudessa”.

Kotkaniemi poltti totaalisesti päreensä perjantai-iltana Kajaanissa.

Kurinpitoryhmä perustelee rangaistusta näin:

Mikael Kotkaniemi on arvostellut julkisesti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuomaritoimintaa ko. pelissä ja yleisestikin tuomaritoiminnan tasoa juuri Kajaanissa. Kotkaniemi on myös arvostellut erittäin asiattomasti tuomariorganisaatiota ja sen toimintaa. Kotkaniemi on kiroillut, nimitellyt ja käyttäytynyt kyseisen ottelun otteluvalvojaa kohtaan asiattomasti. Lehdistötilaisuudesta Kotkaniemi poistui kesken tilaisuuden.

Kotkaniemi puolustaa käytöstään kirjallisessa vastineessa.

Tapahtumasarja alkoi purkaantua ensimmäiselle erätauolle siirryttäessä. Tuomari halusi puhutella minua ja kertoi että pelaajamme mekastavat liikaa ottelun aikana. Hän pyysi myös saada puhua asiansa loppuun ilman keskeytyksiä, johon annoin hänelle täyden oikeuden. Minun vuoroni tullessa hän ei antanut minun puhua loppuun vaan keskeytti minut koko ajan. Kerroin hänelle että ottamalla tämän pelin haltuun saat pelaajat hiljaiseksi, muuten et.

Toinen erä alkoi katastrofaalisesti tuomarin annettua meille joukkuerangaistuksen, jonka hän oli ilmiselvästi päättänyt jo erätauolla, johtuen hänelle esittämästäni kritiikistä ottelun sääntöjä ja jääkiekon arvoja kohtaan.

Mitä tulee ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen, pyydän anteeksi kiroiluani mutta en asiaa, mistä olen huolissani.

Kotkaniemi asetettiin yhden ottelun toimintakieltoon myös joulukuun puolivälissä.