Jokerit kasaa jo ensi vuoden KHL-joukkuetta ja seuran katseet on käännetty KHL:n nykyisiin suomalaispelaajiin.

Sami Lepistö on Jokerien kasvatti, mutta miehen KHL-kontrahti kattaa vielä ensi kauden. Lepistö maiskuttelee ajatuksella, jossa mies pelaisi Jokerien KHL-nutussa.

– Mulla on kahden vuoden sopimus tänne Jekaterinburgiin, mutta teoriassa ja ajatuksena totta kai, Lepistö sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Se on kuitenkin mun kotikaupunki ja se on mun joukkue ja olen aina pelannut siinä. Totta kai se kiinnostaa tosi paljon.

– Katsotaan miten Jokereilla menee ensi kaudella ja miten ne saa hommat liikkeelle. Kaikki on sitten auki, kun itsellä loppuu sopimus.

Raha nousee arvoon arvaamattomaan nykyisten KHL-suomalaisten kohdalla, sillä Venäjällä houkuttimena on Suomea huomattavasti kevyempi verotus, mikä näkyy palkassa.

Lepistön mukaan Helsingissä pelaaminen voi kuitenkin houkutella pelaajia, joskin omaa tilannettaan haluaa tarkastella myöhemmin.

– Varmasti ne Suomen verotukset tulee vastaan, koska Suomen verotus on aika kova. Varmasti Jokerit saa hyvän joukkueen kasaan sillä, että ne saa olla kotona.

– Katsotaan niitä hommia sitten kun…en mä tämmösiä hommia mieti vielä, kun kausi on kesken ja sopimusta on jäljellä. Katsotaan sitten, kun ollaan sellaisessa tilanteessa.

Marina Mukhametzyanova, Kazan