KHL:ssä pohditaan tällä hetkellä merkittävää muutosta eli ulkomaalaisten pelaajien kiintiötä venäläisissä KHL-seuroissa.

Uutistoimisto RIA Novostin sisäpiirilähteen mukaan KHL:n nokkamiehet kokoontuvat tänään tiistaina neuvottelemaan uudesta ulkomaalaiskiintiöstä, jossa lukumäärä nousisi viidestä seitsemään.

Tällä hetkellä venäläisissä KHL-seuroissa saa siis pelata viisi ulkomaalaista (poikkeuksena Admiral Vladivostok, jolla uutena joukkueena saa olla seitsemän), mutta tulevaisuudessa määrä voi nousta seitsemään, mikäli KHL pääsee asiasta yhteisymmärrykseen.

Asiaa mietitään yhdessä Venäjän kiekkoliiton kanssa. Neuvottelut eivät ole helpot, sillä liiton intresseissä on maajoukkue ja sen menestys. Venäjän liiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak ja kumppanit ovat jo pitkään olleet sitä mieltä, että ulkomaalaiskiintiötä tulisi päinvastoin pienentää, sillä ulkomaalaiset pelaajat syövät venäläisten peliaikaa, mikä vaikuttaa väistämättä maajoukkueen kehitykseen.

Venäläisissä KHL-seuroissa ollaan toista mieltä, sillä ne haluavat tasapuolisempaa kohtelua liigalta. Nythän ulkomaiset KHL-seurat voivat koota kohtuullisen pienellä rahalla joukkueen, jossa vilisee enemmän ulkomaalaisia kuin kotimaisia pelaajia. Esimerkkejä löytyy jos tarkastelee esimerkiksi Lev Prahan, Medvescak Zagrebin, Barys Astanan, Dinamo Riian ja Donbass Donetskin joukkueita.