Leijonien osalta Karjala-turnaus päättyi kuin päättyikin turnausvoittoon, kun Niklas Hagman toi Leijonat tasoihin Ruotsi-ottelussa ja vei pelin jatkoajalle.

Sen tuoma piste varmisti ykkössijan, mikä otettiin hymyissä suin vastaan joukkueen puolella.

– Pelattiin ihan hyvää jääkiekkoa. Monessa pelissä oltiin takaa-ajajia ja kahdesti tultiin niin rinnalle kuin vielä ohikin. Nyt sunnuntaina ei ihan siinä onnistuttu, Leijonien varakapteeni Lasse Kukkonen tuumasi.

Yksi iso ja selkeä kehityskohta jäi seuraavia turnauksia ajatellen.

– Varmasti alivoimapelaamisessa jäi parannettavaa. Sen pitää olla parempaa, jos halutaan voittaa isoja pelejä. Ei aina jouduttaisi siihen takaa-ajoasemaan, Kukkonen mietiskeli.

Juuri alivoimamaaleja Leijonat päästi monta turnauksen aikana.

Mikä siinä sitten eniten tökki?

– Pieniä asioita, mutta nyt saatiin kokemuksia, että mitä pitää tehdä paremmin ensi kerralla. Pitää selkeyttää vähän systeemejä, että ollaan kaikki neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti samalla sivulla. Siellä on aina huipputaitavia jätkiä pyörittämässä ylivoimaa, niin siinä ei ole paljoa virheille sijaa.

– Tästä on hyvä ottaa opiksi, Kukkonen tiivisti.

Sunnuntain Ruotsi-pelissä juuri pelin katkonaisuus toi isoa haastetta Leijonille.

– Tietenkin kunniaa pitää antaa vastustajalle, kun pystyivät tappamaan meidän hyviä hetkiä. Tasainen peli oli ja jos pikkuisen olisimme saaneet lisää omaan suorittamiseen, niin varmasti oltaisiin voitu kääntää tuo voitoksi. Taas hyvä merkki joukkueesta, että tultiin kahden maalin takaa pelaamaan voitosta ja sitä kautta myös se turnausvoitto saatiin, kärppäkapteeni totesi sunnuntain kamppailusta.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen