HIFK:sta kesken sopimuskauden KHL:ään loikannut Petri Matikainen saa kohta pakata matkalaukkunsa, mikäli Avangard Omsk jatkaa konttaamista KHL:ssä.

Matikaisen Omsk on tappioputkessa, joka on nyt kolmen matsin pituinen. Torstaina omskilaisseura hävisi vieraissa Lev Prahalle 1-3 ja sitä ennen tuli kotona käkeen kahdesti: Ak Bars Kazan pieksi Matikaisen saamattoman nipun 5-0 ja Neftehimik nöyryytti peräti 6-2.

Huolestuttavinta tilanteessa on se, että Avangardilla ei näytä olevan selkeää pelitapaa. Matikaisella on siis samoja ongelmia kuin mitä hänellä oli viime kaudella HIFK:ssa, joka sukelsi syvälle huonosti organisoidun pelisysteemin takia.

Omskissa ongelmat ovat vieläkin syvemmällä, sillä Avangardin joukkue vaikuttaa hengettömältä. Matikaisen edeltäjä Raimo Summanen sai sentään omskilaiset taisteluvireeseen, mutta Matikainen on epäonnistunut miehistönsä virittämisessä totaalisesti. Avangard Omskin fanit ovat jo reagoineet omalta osaltaan ja vaativat jo Summasen paluuta.

Välttämättä voitotkaan eivät pelasta Matikaisen päänahkaa, sillä Omskissa ei tunnetusti katsota ainoastaan sarjataulukkoon. Nimittäin Omskin fanit vaativat myös näyttävää peliä, jota Matikaisen Avangard ei tällä hetkellä esitä.