Valmennusuransa tähän kauteen päättävä Sportin pääkäskijä Risto Dufva, 60, vieraili valmentajan roolissa viimeistä kertaa Oulussa lauantaina, ainakin runkosarjan osalta. Kärpät voitti Sportin lauantain kamppailussa 5-2.

– Olen varmaan 50 kertaa käynyt täällä eri joukkueiden kanssa ”pellaamassa”, sarjapelejä ja harjoituspelejä ja playoff-pelejä, mutta tämä oli viimeinen kerta, Dufva kertoi MTV Urheilun mukaan.

Pitkällä valmentajan urallaan Dufva on luotsannut lukuisia eri seuroja eri sarjatasoilla. Dufvalta löytyy kokemusta myöskin Kärppien peräsimestä. Hän valmensi oululaisseuraa kaudella 1997-98, kun joukkue pelasi silloisessa I-divisioonassa. Dufvan valmennusura oli tuolloin alkutaipaleella.

– Olin Juha Junnon ensimmäinen värväys. Siitä olen kiitollinen Juhalle, että antoi mahdollisuuden, mutta olin silloin väärä mies tänne, Dufva sanoi.

Kärpät tavoitteli tuolla kaudella nousua Liigaan. Dufvan pesti Kärpissä päättyi kuitenkin ennen aikojaan, kun hän sai potkut kesken pudotuspelien.

– Se on erikoisimpia, mitä voi olla. Mielestäni siinä seurajohdolla loppui vähän pelimerkit. Playoff-sarjoihin kuuluu, että voi olla tappiolla ja vielä kuitenkin voittaa, Dufva toteaa.