Ismo Lehkonen perkaa tuoreessa Kalju Corner -podcastin jaksossa Patrik Laineen ja Columbus Blue Jacketsin sysimustaa alkukautta.

Median ja yhtä lailla fanien syyttävä sormi osoittaa joukkueen jättipalkkaiseen kärkihyökkääjä Laineeseen, jonka otteita on kritisoitu syystäkin laajalti. Lehkonen epäilee Laineen kesäharjoittelun jääneen vaillinaiseksi, mikä näkyy nyt karulla tavalla miehen pelaamisessa.

– Kun Laineen Patea katsoo, niin mun mielestä se ei ole lähellekään siinä kunnossa, missä se on parhaillaan ollut. Näyttää, että sen urheilijan anti on ollut koko ajan laskevassa trendissä. Liikkuminen on erittäin jäykkää. Kaksinkamppailut menee miekkailuksi ja se häviää niitä aika paljon, Lehkonen listaa.

Lehkosen mukaan Columbuksen kannattaisi hankkiutua Laineesta eroon mahdollisimman pikaisella aikataululla.

– En tiedä onko itseluottamuksesta kysymys, mutta nyt on Laineella kyllä sellainen monttu kuin olla ja voi. Jos olisin Jarmo Kekäläisen tilalla GM:nä, niin miettisin millä tavalla pystyisin myymään Laineen sellaiseen joukkueeseen, jossa se pystyisi näyttämään vähän nerokkaammalta. Helvetinmoinen suosilmukka tällä hetkellä ja se on kaulaansa myöten siellä, Lehkonen näkee.

Blue Jackets on napannut viimeisestä 12 ottelustaan vain yhden voiton. Se on pudonnut jo kahdeksan pisteen päähän itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta.