Pikkuleijonat taistelee jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa lohkovoitosta.

Asia varmistui sunnuntaina, kun Suomi kukisti loppuunmyydyn kotiyleisön edessä Slovakian maalein 4-0.

Pikkuleijonat karkasi Slovakialta jo ensimmäisessä erässä, kun Emil Hemming, Heikki Ruohonen, Kasper Pikkarainen ja Joona Saarelainen onnistuivat maalinteossa.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Erään mahtui kuitenkin pelottava tilanne, kun Ruohonen taklasi Slovakian pelaajaa ikävin seurauksin. Slovakian pelaaja vietiin paareilla ulos kaukalosta ja myöhemmin jatkotutkimuksiin.

Päätöserässä ei puolestaan ihmeitä nähty, joten Petteri Rimpinen piti Suomen maalilla upeasti nollapelin.

Voiton myötä Pikkuleijonilla on kasassa yhdeksän pistettä ennen lohkon päätöskamppailua Yhdysvaltoja vastaan. Löydät MM-kisojen otteluohjelman ja lohkotilanteet täältä.