Suomalaisen jääkiekon ikoneihin lukeutuva ex-hyökkääjä Raimo Helminen paljastaa tuoreessa elämäkertateoksessaan Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi Ilveksen tarun olleen lähellä päätöstään vuosituhannen vaihteessa.

Loppukesästä 1999 seuran pelaajille ilmoitettiin rajuista leikkauksista, jotka koskivat myös heidän palkkojaan. Uusi toimitusjohtaja Risto Jalo ilmoitti pelaajille Saksassa järjestetyn harjoitusleirin yhteydessä mahdollisista vaihtoehdoista.

– Oli aika dramaattinen tilanne, kun Jalo sanoi, että seuran rahat loppuvat, jos ei pian tehdä radikaaleja ratkaisuja. Uusi toimitusjohtaja esitti, että palkkoja pitäisi leikata reilusti, jotta kaudesta selvittäisiin. Kun palasimme Tampereelle, Jalo kokosi porukan yhteen ja sanoi, että ulkomaalaiset myydään ja muiden palkkoja leikataan 20 prosenttia, Raipe kertaa loppukesän tapahtumia.

– Se oli tositilanne eikä mitään leikkiä. Lopulta päädyimme muistaakseni 15 prosentin palkanleikkauksiin, samalla tutkaparinsa Peter Larssonin Saksaan menettänyt Helminen muistelee Ilveksen synkkiä aikoja.

Ilves kairasi itsensä kyseisellä kaudella lopulta runkosarjan kahdeksannelle sijalle. Puolivälierissä tuleva mestari TPS oli vahvempi voitoin 3-0.