Liigaan ja kasvattajaseuraansa TPS:ään yhden Pohjois-Amerikassa vietetyn farmikauden jälkeen paluun tekevä Markus Nurmi paljastaa NHLfi Podcastissa suurimmat erot ”rautaliigan” ja kotimaan Liigan välillä.

Turkulaishyökkääjä nostaa esiin isoja eroja paitsi sarjojen pelitavoissa, myös yleisessä ryhmädynamiikassa.

– Peli on niin erilaista AHL:ssä ja Liigassa. Liigassa jokainen joukkue haluaa nykyään pelata kiekonhallintapeliä. Koetetaan pitää kiekkoa ja hyökätä viisikkona. Perus suomikiekkoa oikeastaan. AHL:ssä se on sitä, että lyödään (kiekkoa) lasiin, äijät perään ja seuraava sit taas chippaa eteenpäin. Siinä ei paljoa jäädä omalla alueella kikkailemaan, Nurmi tiivistää.

Nurmi myöntää suoraan, että NHL-paikkaa tavoittelevien AHL-pelaajien keskuudessa joukkuehenki ei pääse nousemaan taivaisiin.

– Kyllähän sen huomaa kun on aina pelannut Suomessa, niin ei se joukkuehenki (AHL:ssä) ikinä ole ainakaan mun mielestä sillä tasolla, mitä se on vaikka Liiga-porukoissa. Jokainen miettii täällä (Suomessa) niin paljon sitä joukkuetta. Siellä (AHL:ssä) pääsääntöisesti kun pääset 2-1-hyökkäykseen, jos kaverilla on kiekko niin ei se kyllä sitä sulle syötä – kyl se sen itse laukoo, Nurmi naurahtaa.

Kausi AHL:ssä oli Nurmelta henkilökohtaisesti keskinkertainen. Liigassa kovia tehoja mättämään tottunut hyökkääjä iski Nashville Predatorsin farmiseura Milwaukee Admiralsissa pelaamissaan 48 ottelussa 12 maalia ja 24 tehopistettä.