Toronto Maple Leafsin supertähtihyökkääjä William Nylander oli jo Aftonbladetin mukaan lupautunut lähteä Ruotsin maajoukkueen tueksi Tampereella pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin, mutta sitten tapahtui yllättävä käänne.

Vain Maple Leafsin ruotsalaispuolustaja Timothy Liljegren astui ulos Torontosta lähteneestä koneesta, eikä Nylanderista ollut tietoakaan. Nylanderin tilannetta ihmeteltiin tällä viikolla Ruotsissa, eikä kukaan tuntunut tietävän tähtipelaajan aikatauluista.

Lauantaina tipahti melkoinen pommi, kun Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam paljasti Nylanderin jättävän MM-kisat väliin. Mystisten tapahtumien kulkua Tre Kronor -luotsi ei avannut.

– Olemme keskustelleet tässä viikon kuluessa eri henkilöiden kanssa. Johtopäätös on se, että joukkueemme on nyt kasassa, Hallam kertoi Expressenille.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Chris Johnston pääsi kuitenkin lauantai-iltana perille Nylanderin yllättävän täyskäännöksen taustoista. Johnstonin tietojen mukaan Nylander oli tajunnut, että hänen saapumisensa tietäisi hänen veljelleen Alex Nylanderille tai jollekin muulle Ruotsin pelaajalle komennusta katsomoon.

– Minulle kerrottiin, että Nylander oli pidättyväinen MM-kisoihin myöhässä saapumisen suhteen, koska hän olisi vienyt jonkun muun pelaajan paikan kokoonpanosta – varsinkin, kun kyseessä olisi voinut olla hänen veljensä Alex, Johnston valaisi asiaa Twitterissä.

NHL:ssä huippukauden pelannut hyökkääjä olisi ollut järisyttävä vahvistus Ruotsille. 27-vuotias taituri mätti NHL:n runkosarjassa 82 ottelussa komeat 40 maalia ja 87 tehopistettä. Pudotuspeleissä mies summasi 11 ottelussa pisteet 4+6=10.

Nylander on 1,76 pistekeskiarvollaan Tre Kronorin kaikkien aikojen tehokkain pelaaja MM-tasolla. Ruotsalaistähti on pelannut kolmissa MM-kisoissa yhteensä 21 ottelua takoen hurjat tehopisteet 15+22=37. Nylander oli voittamassa MM-kultaa keväällä 2017.