Arizona Coyotes on haastanut Phoenixin kaupungin oikeuteen. Seura hakee 2,3 miljardin dollarin vahingonkorvauksia sen uuden hallihankkeen jarruttamisen ja rikottujen lupausten vuoksi.

– Arizona Coyotes ja sen kehityshaara Bluebird Development ovat saaneet tarpeekseen Phoenixin kiusaavista byrokraateista. Ja nyt Phoenix kohtaa 2,3 miljardin haasteen, kun se rikkoi sanansa ja päätti sabotoida suunnitelmaa, jossa vaarallisesta Tempen omistamasta kaatopaikasta tehtäisiin uusi urheilun ja viihteen kaupunginosa Tempe Town Laken vierelle, Coyotes tykittää tiedotteessaan.

– Bluebird hakee vahingonkorvauksia, koska Phoenix tietäen ja tarkoituksella sotkeutuu sen liiketoimiin, koska Bluebird oli riippuvainen Sky Harborin aiemmista lausunnoista, joissa indikoitiin, ettei se vastustaisi, ja koska Phoenix käynnisti oikeusjutun Tempeä vastaan, jonka on ”tarkoituksena jarruttaa Tempen viihdealueen kehitystä”. Haasteessa sanotaan myös, että Phoenixin motivaationa ilmeisesti on ”katkeruus ja pahantahtoisuus”.

Arizonan uuden kotiareenan on määrä valmistua vuonna 2026. Yleisökapasiteetti on 16 000. Tällä hetkellä Coyotes pelaa Mullett Arenalla, jonka yleisökapasiteetti on 4600.