Jesse Puljujärven arvo NHL:n siirtomarkkinoilla on romahtanut paitsi miehen pelillisten otteiden, myös tehoihin nähden massiivisen kolmen miljoonan dollarin vuosipalkan lisäksi.

Sportsnetin NHL-toimittaja Mark Spector on 95-prosenttisen varma siitä, että Puljujärvi kaupataan vielä ennen maaliskuun alun siirtotakarajaa. Suomalaisen siirtoarvo on kuitenkin jäämässä miinukselle.

– Olemme hyvin tietoisia siitä, että Puljujärven arvo on negatiivinen. Edmontonin on annettava jotain vaihdossa, että joku seura ottaisi Puljujärven palkan vastaan, Spector arvioi.

– On oikeutettua keskustella siitä, onko hän edes seiskakierroksen varausvuoron arvoinen, vai pitääkö Edmontonin panna mukaan varausvuoroja kaupatakseen hänet? Oilers on ajanut itsensä nurkkaan tässä tilanteessa, Spector näkee.

Toimittaja muistutti samalla, että vielä kaudella 2019-20 Oilers olisi halunnut vastineena Puljujärvestä ykköskierroksen varausvuoron. Sittemmin suomalaislaiturin siirtoarvossa on kuitenkin tapahtunut harmillisen radikaali lasku.