Suomen maajoukkueessa olympia- ja MM-kultaa voittanut Teemu Hartikainen säväytti Sveitsin pääsarja NL:ssä viime viikolla.

32-vuotias pelaaja tarjoili todella poikkeuksellisen ja ainutlaatuisen syötön Servetten maaliin ZSC Lions -pelissä.

Hän siis kuljetti kiekkoa luistimensa alla syöttäen sen sitten ikään kuin potkaisemalla Marc-Antoine Pouliotille. Tämä pääsi iskemään 0-1-maalin 1-4-voittoon päättyneessä pelissä uskomattoman esityön jälkeen.

Hartikaisen joukkue Geneve innoistui maalista niin, että se päivitti Instagram-tililleen huikean ja oivaltavan kuvan. Joukkue mietti, että olisiko Hartikaisesta ainesta nousemaan The Ballon d’Orin eli suomeksi sanottuna Kultaisen pallon voittaja.

Seura hehkutti päivityksessä, että Hartikainen osoitti ainutlaatuisella syötöllään olevan yhtä hyvä sekä mailan että jalkojensa kanssa.

Kyseinen palkinto on ranskalaisen France Football -lehden vuodesta 1956 jakama palkinto, joka myönnetään vuosittain maailman parhaaksi valitulle jalkapalloilijalle.

MySports

@MySports_CH
😱Assist des Jahres? Teemu Hartikainen bedient hier Pouliot in bester Jari Litmanen-Manier!

#NationalLeague I #IchbinFan I

Suomalaistähti oli nakuttanut NL:n 34 pelissä tehot 21+11=32. Servette puolestaan on Sveitsin pääsarjassa kärkenä, kun 38 ottelun saldo on 77 pistettä.