Miro Heiskanen on ollut Dallas Starsin tuki ja turva joukkueen puolustuspäässä. Kauden 21 ottelussa tehot 3+16=19 summannut suomalainen on joukkueensa ylivoimainen peliaikakuningas keskiarvolla 24.48.

Kiekollinen ja hyökkäyksiä hyvin tukeva pakki on luutinut viime aikoina Ryan Suterin parina, oikean puolen puolustajana.

Kätisyydestä johtuen Heiskasen otollisempi puoli olisi kuulemma vasemman pakin paikka. Oikea puoli on NHL:n nettisivujen jutun mukaan mielletty suomalaiselle vaikeammaksi.

– Miro on osoittanut pystyvänsä pelaamaan väärällä puolella. Hän on onnistunut sillä paikalla. Joillain vain on se kyky. Miro on tehnyt sitä pitkään, joten hänelle puolen vaihtaminen on aika saumaton siirtymä, Stars-luotsi Peter DeBoer kehui.

”Väärällä” paikalla pelaaminen kuulostaa huimalta, mutta vielä erikoisempaa siitä tekee se fakta, että Heiskanen on suvereenisti eniten pelaava Stars-pelaaja.

Sisäisessä peliaikatilastossa kakkosena on Suter lukemin 21.59.

– On mahtavaa, että Heiskasta voi peluuttaa yli 20 minuuttia. Pitkän kauden mittaan se ei kuitenkaan ole ihanteellista, eikä se ole tarkoituksemme.

Tähtipaidat astelevat seuraavan kerran estradille sunnuntai-iltana kello 22 alkaen, jolloin vastaan tulee Minnesota Wild.

LUE MYÖS:
Ei voi olla totta – NHL-pelaaja loukkaantui taas, tilillä toistaiseksi vain yhdeksän ottelua: ”Kyseessä on hyvin samanlainen vamma”

Kevin Lankisella uskomaton ottelu NHL:ssä – joukkuekaveri ja luotsi ihmeissään: ”Nyt hän oli ihan poikkeuksellinen”

NHL-joukkue osui kultasuoneen: Konkari ei enää johdakaan sisäistä pörssiä – uuden hyökkääjän syöttövire historiallista luokkaa