Nashville Predatorsin Kevin Lankinen venyi NHL:ssä lauantaiyönä käsittämättömään suoritukseen. Preds voitti NY Islandersin 4-1, kiitos peräti 48 torjuntaa ottaneen maailmanmestarin.

Lankinen palkittiin pelin jälkeen itseoikeutetusti sen ykköstähtenä. Torjuntamäärä oli NHL:n nettisivujen mukaan pelaajan uran isoin ottelua kohden.

– Hän oli ylivoimaisesti pelin ykköstähti. Kolmannessa erässä Lankinen seisoi päällään ja selvisimme ripareista sun muista hänen takia. Kevin oli erinomainen ja tärkein pelaaja, Nashvillelle kolmannen maalin niitannut Matt Duchene mietti Predsin kotisivuilla.

Luotsi John Hynesin mukaan Lankinen pelasi yksiselitteisesti todella hyvin. Pelaaja on kuulemma ollut vakaa antaen Nashvillelle saumat olla sellaisessa tilassa, jossa pelejä voi voittaa.

– Nyt hän oli ihan poikkeuksellinen. Kaverilla oli kolmannessa erässä kova panos, mutta Lankinen otti isoja torjuntoja. Hän tekee töitä kovasti, päävalmentaja iloitsi.

Lankinen on torjunut kiekkoja Nashvillessa seitsemässä pelissä prosentein 93,4. Joukkueen ykkösmaalivahti on maailmanmestarin maanmies Juuse Saros, joka on saanut vastuuta 17 ottelussa – prosentit ovat 90,9.

Nashville on omassa divisioonassaan neljäntenä. Kauden 23 koitoksen saldo on 26 pinnaa.