Kuluva NHL-kausi on ollut Tyler Bertuzzille vähintäänkin haastava.

Detroit Red Wingsin mies pelasi lokakuussa kaksi peliä, marraskuussa hän ehti olemaan mukana seitsemässä pelissä, kunnes loukkaantuminen puuttui taas kerran peliin.

NHL:n nettisivuilla kerrottiin, että pelaaja on sivussa ylävartalovamman takia puolitoista kuukautta. Hän loukkaantui aiemmin viikolla Buffalo Sabres -pelissä.

Bertuzzi, joka on kyennyt pelaamaan tällä kaudella vain yhdeksässä pelissä pistein 1+3, mursi lokakuussa kätensä New Jersey Devilsiä vastaan.

– Nyt kyseessä on hyvin samanlainen vamma. On selvää, että Bertuzzin kohtalo tuo aukon kahteen kärkiketjuun, mutta meillä on tästä jo kokemusta, Red Wingsin päävalmentaja Derek Lalonde mietti.

– Sellainen joukkue, joka kamppailee hyökkäyspelin luomisen kanssa, ei halua menettää potentiaalista 30-40 maalin tekijää. Tiedän kyllä, että hänellä on kasassa vain yksi maali, mutta olisi hän niitä voinut tehdä enemmänkin.

Viime kaudella pelimies iski tehot 30+32=62 jokaisen ollessa hänen ennätys.

LUE MYÖS:
NHL-joukkue osui kultasuoneen: Konkari ei enää johdakaan sisäistä pörssiä – uuden hyökkääjän syöttövire historiallista luokkaa