Montreal Canadiensin tähtivahti Carey Price on nostattanut ikävän kohun Kanadassa.

Price julkaisi Instagram-tilillään kuvan itsestään kiväärin kanssa pukeutuneena metsästystamineisiinsä. Tekstissä hän ilmaisi tukensa lobbaajaryhmälle, joka yrittää edistää aseenkanto-oikeutta Kanadassa.

– Rakastan perhettäni, rakastan maatani ja välitän naapuristani. En ole rikollinen tai uhka yhteiskunnalle. Se, mitä pääministeri Justin Trudeau yrittää tehdä, on epäoikeudenmukaisa. Tuen CCFR:ää, että saan pitää metsästystyökaluni, Price kirjoittaa.

Kanadassa ollaan tiukentamassa tuliaseita koskevaa lainsäädäntöä. Uusin ehdotus on laittamassa rajoituksia myös joihinkin metsästysaseisiin, mikä herätti maan metsästyspiireissä kovan äläkän. Pääministeri Trudeau on sittemmin ilmaissut, että asia tullaan korjaamaan.

Pricen asemyönteisestä postauksessa ei ollut itsessään mitään vikaa muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta. Ensinnäkin hän julkaisi ilmoituksensa juuri ennen vuoden 1989 École Polytechniquen verilöylyn muistopäivää, joten ajoitus oli huono. Toiseksi, hänen tukemansa lobbaajaryhmä oli hiljattain käyttänyt mautonta POLY-alennuskoodia toiminnassaan.

École Polytechniquen verilöyly oli feministien vastainen joukkoammunta. Järkyttävässä tapahtumassa 14 naista sai surmansa insinööriopistolla.

Montreal Canadiens pahoitteli Pricen tahditonta julkaisua. Seura kertoi lahjoittavansa rahaa hyväntekeväisyyskampanjaan, jolla 14 vähempiosaista naista pääsee opiskelemaan insinööriopistoon.

Myöhemmin Price vielä selvensi kantaansa.

– Näkemykseni ovat omiani ja uskon niihin. Ainoa syy, miksi nostan tämän asian esiin, on, koska se on nyt julkisessa keskustelussa, enkä halunnut olla epäkunnioittava ketään kohtaan. Ei, minäkään en pitänyt alennuskoodista, Price kirjoittaa.