NHL-joukkue Philadelphia Flyersin päävalmentaja John Tortorella tiedetään isosuisena persoonana, joka ei säästele sanoissaan. Hän on lakonut ajatuksensa ihmisten ilmoille suoraan poikkeuksetta.

Ja niin teki mies nytkin. Tortorella kertoi NHL:n nettisivujen jutussa, että hänen mielestään pelipäivän aamujäät ovat ajanhukkaa.

Tapa on vaikka kuinka vanha ja perinteinen. Pelipäivän aamujäillä on ollut tarkoitus avata paikkoja ja ottaa tuntumaa kumilätkään.

Flyersissa pelipäivän aamujäät ovat kuulemma vapaaehtoiset. Pakollisina ne on järjestetty tällä kaudella Tortorellan mukaan kerran tai kahdesti.

– Ne ovat ajanhukkaa, eivätkä ne auta joukkuetta voittamaan peliä – vaan päinvastoin. Niistä on haittaa peliin.

– Kyse ei ole niinkään fyysisestä puolesta, vaan siitä, että paita pitää pukea päälle kahdesti päivässä. Miksi niin pitäisi tehdä? Se alkaa kuluttaa pelaajaa tammi-helmikuussa. Kyse on henkisestä asiasta.

Tortorella seisoo sanojensa takana, vaikka Flyers-pelaajat pelipäivän aamujäistä nähtävästi tykkäävätkin.

– En ole muuttanut mieltäni. Pelaajat menevät omasta halustaan sinne.

Rutiinia ei ole muutettu, vaikka Flyersissa pelipäivän aamujäät näyttäisi jakavan mielipiteet kahtia luotsin ja pelaajien välillä. Aamujäät pysyvät siis arjessa.

– Ne ovat silti huuhaata. Heistä tuntuu, että se kuuluu heidän rutiineihinsa. Pelaajat ovat lukinneet itsensä siihen ajattelutapaan, että aamujäät kuuluvat peliin valmistautumiseen.