Liiga-kaudesta on jo yli kymmenys takanapäin, kun syyskuun pelit on pelattu. Syyskuuhun mahtui monia hienoja tarinoita, onnistumisia ja yksilösuorituksia, mutta joillain pelaajilla oli vaikeampaa.

SuomiKiekko kasasi floppikentän pelaajista, jotka syyskuussa alittivat heille asetetut odotukset selkeimmin.

LUE MYÖS: Kotimaisten tähtien dominointia! Tässä on Liigan syyskuun tähdistökenttä

Maalivahti: Niilo Halonen, HIFK

HIFK teki rohkean ratkaisun ja lähti kauteen kokemattomalla maalivahtikaksikolla. Syyskuun perusteella riski ei kannattanut. Niilo Halonen ei ole Liigan ykkösvahtitasoa. Hän pelasi kuusi ottelua katastrofaalisella 82,8 torjuntaprosentilla.

Puolustaja: Josh Teves, JYP

Odotukset ulkomaalaisvahvistuksia kohtaan ovat aina kovat. Miksi Pohjois-Amerikasta asti kannattaisi lähteä hakemaan pelkkää täytemiestä? JYPin Josh Teves ei kuitenkaan ole yltänyt vielä edes täytemiehen tasolle. Hänestä ei odotettu pistetykkiä, mutta kiikaritehojen lisäksi rajusti pakkasella oleva tehotilasto ei vakuuta.

Puolustaja: Kevin Czuczman, Ilves

Kevin Czuczmanin piti tuoda Ilveksen puolustukseen kokoa, jämäkkyyttä ja jos hyvin käy niin myös kiekollista osaamista. Onhan Czuczman nakuttanut urallaan kelpo tehoja AHL:ssä. Tähän mennessä Czuczmanilta ei ole saatu juuri mitään. Hän pelasi syyskuun kiikaritehoilla ja tehotilasto oli kuusi pykälää pakkasella. Ilveksen menestyksellä tämä on jo saavutus.

Vasen laitahyökkääjä: Robert Rooba, JYP

Robert Rooba palasi Liigaan kovan maalintekijän statuksella. Edellisellä Liiga-kaudellaan hän paukutti huimat 30 maalia. Tähän mennessä likaisen työn raatajan panos on ollut heikko. Seitsemään otteluun Rooba keräsi vaatimattomat tehot 1+1=2.

Keskushyökkääjä: Otto Paajanen, HIFK

Otto Paajanen on erinomainen kahdensuunnan sentteri, joka voi parhaimmillaan iskeä 40 tehopistettä Liigassa. Syyskuussa kokenut hyökkääjä ei pystynyt auttamaan HIFK:ta silloin, kun joukkue olisi sitä kipeästi kaivannut. Paajanen saalisti vain kaksi maalisyöttöä ja duunarihyökkääjän tehotilasto oli kuusi pykälää miinuksella.

Oikea laitahyökkääjä: Joachim Rohdin, Ässät

Viime kaudella Joachim Rohdin paukutti Jukureissa 16 maalia. Nyt hän on saanut paljon vastuuta Ässissä, mutta tulokset ovat jääneet laihoiksi. Rohdin hankittiin kärkirooliin, ja kahdeksaan otteluun hän on kerännyt vain yhden syöttöpisteen. Odotukset ovat paljon korkeammalla.