Liiga-kauden ensimmäinen kuukausi on takanapäin. Ensimmäisille ottelukierroksille on mahtunut paljon isoja onnistumisia ja huikeita suorituksia.

SuomiKiekko kasasi tähdistökentällisen Liigan syyskuun suurimmista onnistujista. Tällä kertaa etenkin hyökkäykseen oli runsaasti tunkua.

Maalivahti: Lassi Lehtinen, TPS

Lassi Lehtisen viime kausi oli todella vaikea. Nytkin käytiin paljon keskustelua, onko hänestä kantamaan ykkösvahdin viittaa Turussa. Lehtinen näytti syyskuussa olevansa mies paikallaan ja sai hurjan startin kauteen. Hän torjui seitsemässä ottelussa torjuntaprosentilla 93,8.

Puolustaja: Ilari Melart, HIFK

HIFK:n ilonaiheet olivat syyskuussa vähissä. Kenties ainoa valopilkku oli Ilari Melart. Järkälemäinen puolustaja on aiemminkin näyttänyt, että hänellä on hurja laukaus, mutta nyt se on osunut kovalla prosentilla myös tolppien väliin. Melart iski seitsemään otteluun tehot 4+3=7 ja on HIFK:n paras pistemies.

Puolustaja: Valtteri Kemiläinen, Tappara

Valtteri Kemiläisellä on allaan uran paras kausi, kun hän latoi tehoja hurjaan tahtiin KHL:ssä ja Ruotsissa. Nyt sama laulu on jatkunut Liigassa. Kemiläinen saattaa olla koko Liigan vaarallisin viivapelote ylivoimalla, ja tehoja on napsunut sen mukaisesti. Kahdeksassa ottelussa Kemiläisen saldo oli 2+6=8.

Vasen laitahyökkääjä: Anrei Hakulinen, Lukko

Lukon kapteeni Anrei Hakulinen oli heittämällä joukkueensa paras pelaaja syyskuussa. Juonikas laitahyökkääjä on aiemmin tunnettu pelintekijänä, mutta nyt hän näytti osaavansa laittaa laattaa myös häkkiin. Hakulinen iski seitsemään otteluun hurjat tehot 5+5=10, joilla hän on pistepörssin jaetulla ykköspaikalla.

Keskushyökkääjä: Jori Lehterä, Tappara

Odotukset Jori Lehterää kohtaan olivat kovat, ja tähän mennessä hän on lunastanut ne. Lehterä on Liigan paras pelintekijä ja etenkin ylivoimalla hänen työskentelyään on ilo katsella. Kahdeksaan otteluun Lehterä on iskenyt tehot 1+9=10.

Oikea laitahyökkääjä: Linus Andersson, KooKoo

Linus Anderssonista näki välittömästi, että nyt KooKoo on löytänyt kovan pelimiehen. Ruotsalaishyökkääjä on liukasliikkeinen, laukaus on erinomainen ja maalintekonälkää löytyy. Seitsemään otteluun Andersson on iskenyt tehot 4+5=9, ja hän on tällä hetkellä ennakkosuosikki Liigan parhaaksi uudeksi ulkomaalaishankinnaksi.