Jarmo Kekäläinen on tyytyväinen Patrik Laineen kehitykseen kesän aikana.

Kimanttia-podcastissa vierailleen Columbus Blue Jacketsin suomalaispomon mielestä Laineelta on syytä odottaa elämänsä kautta.

– Erittäin hyvä (mielikuva). Hän on kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Laineesta on puhuttu Suomessa vuosikausia ja meinaa unohtua, että hän on vasta 24-vuotias ja parhaiden vuosien pitäisi olla vielä kaukana edessä. Silloin tärkeää on se, että kehittyy joka päivä myös urheilijana, eikä vain pelaajana. Mun mielestä hän on ottanut isoja askelia juuri sillä osastolla, Kekäläinen näkee.

– Varmasti on parhaassa kunnossa kuin ikinä ennen. Testitulokset puhuvat puolestaan ja se näkyy myös jäällä. Liikkuu ja jaksaa. On mennyt eteenpäin selvästi. Se on kehitysalue, mihin hänen pitää nimenomaan kiinnittää huomiota. Että jaksaa pelata ja valmentajat pystyy luottamaan tilanteessa kuin tilanteessa, myös silloin kun suojataan maalin johtoa ja peliä on 25 sekuntia jäljellä, suomalais-GM muistuttaa.

Laine pääsee pelaamaan alkavalla kaudella yhden NHL:n parhaimpiin syöttelijöihin lukeutuvan pelaajan, Johnny Gaudreaun kanssa. Kekäläinen paljastaa kaksion kemioiden loksahtaneen välittömästi yhteen myös jään ulkopuolella, mikä lupaa hyvää alkavaa kautta ajatellen.

Voit kuunnella Kekäläisen haastattelun kokonaisuudessaan täältä.