Naisleijonat sijoittui jääkiekon MM-kisoissa kuudenneksi, kun joukkue taipui sunnuntaina täysin yllättäen Japanille voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 0-1.

Kuudes sija on Suomen naisille sen MM-historian huonoin. Tappion myötä Naisleijonat pelaa ensi vuoden MM-kisoissa B-lohkossa, eikä A-lohkossa, jossa pelaavat viisi edellisturnauksen parasta maata.

Naisleijonien valmentaja Saara Niemi kommentoi Suomen Jääkiekkkoliiton sivuilla, ettei Naisleijonat pelannut Japani-ottelussa suinkaan huonosti. Yli 60 kertaa laukonut joukkue kaatui tehottomuuteen.

– Tämä oli meille turnauksen finaali ja totta kai lähdimme sitä voittamaan. Ottelu oli meidän täydellistä hallintaamme, yli 60 laukausta ja puolet niistä hyviä maalipaikkoja. Siitä se ei jäänyt kiinni, että emme olisi pelanneet viisikkoina hyvin, mutta joku kipsi maalinteossa oli, valmentaja arvioi.

Niemen mukaan tällaisia takaiskuja tulee välillä. Opettavan turnauksen jälkeen suunta ei voi olla kuin ylöspäin.

– Välillä näitä pettymyksiä joutuu kokemaan, sen jälkeen voi taas kavuta korkeammalle. Tämä on uuden alku, ei auta muu kuin jatkaa eteenpäin, Niemi sanoi.