Jääkiekon naisten MM-turnaus meni Suomelta täysin vihkoon.

Naisleijonat jäi ensinnäkin ensimmäistä kertaa pois mitalipeleistä, eikä toisekseen joukkue onnistunut edes pitämään paikkaa ylemmässä alkulohkossa.

Suomi hävisi ottelun 5. ja 6. sijasta Japanille voittomaalikisassa osumin 0-1 jääden siis kuudenneksi. Sen myötä Suomi pelaa ensi kisoissa B-lohkossa, eli alemmassa. Siitä vain kolme pääsee puolivälieriin A:n kaikkien viiden seuraksi.

Lohkonelosen turnaus päättyy alkulohkoon ja jumbo putoaa pääsarjasta. Nämä eivät kaiken järjen mukaan koske Suomea, mutta nyt silti heikkoon menestykseen tulisi reagoida. Jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola otti asiaan kantaa Twitterissä.

– Suomen Naisleijonilta kaikkien aikojen pohjanoteeraus ja lähtö alempaan lohkoon ensi kertaa. Elämä ei tuohon kuitenkaan lopu, nyt on vaan otettava uusi alku ja ryhdyttävä todenteolla harjoittelemaan maalintekoa. Päät pystyyn.

Kalervo Kummola

@KummolaKalervo
Suomen naisleijonilta kaikkien aikojen pohjanoteeraus ja lähtö alempaan lohkoon ensi kertaa. Elämä ei tuohon kuitenkaan lopu, nyt on vaan otettava uusi alku ha ryhtyä todenteolla harjoittelemaan maalintekoa. Päät pystyyn.

Naisten maailmanmestaruuden voitti Kanada, kun Yhdysvaltojen voittoliito ei enää jatkunutkaan finaalissa. Se päättyi vaahteranlehtipaidoille 2-1.