Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen surkeat yleisömäärät ovat herättäneet paljon keskustelua.

Alkulohkot ovat monen joukkueen osalta jo yli puolessa välissä, mutta yhdessäkään ottelussa ei ole nähty kunnon yleisöryntäystä, joka on ollut aikaisemmin normaalia Kanadassa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa.

Esimerkiksi Suomen otteluissa on nähty keskimäärin vain reilut 400 katsojaa ja Ruotsin otteluissa yli 200 katsojaa. Myöskään isäntämaa Kanada ei ole saanut houkuteltua paikan päälle kuin keskimäärin alle 4000 katsojaa, mikä on aiempiin vuosiin verrattuna todella vähän.

Tällä kertaa yleisökadolle syitä on kuitenkin monia. Normaalisti MM-kisat järjestetään joulu-tammikuussa, eikä elokuu ole millään tavalla hyvä ajankohta jääkiekon arvokisoille. Edmontonissa on tällä hetkellä kesälomakausi ja ulkona on lämmintä välillä yli 30 astetta, joten jääkiekko ei luonnollisesti ole ensimmäisenä mielessä. Myös NHL-kauden päättymisestä ei ole vielä kovinkaan paljoa aikaa, eikä seuraaviin nuorten kisoihin ole aikaa kuin reilut neljä kuukautta.

Kaikkien yllämainittujen asioiden lisäksi myös Kanadassa vellova hyväksikäyttöskandaali on verottanut katsojia. Kahdeksaa nuorta kanadalaista jääkiekkoilijaa syytetään tällä hetkellä 24-vuotiaan naisen hyväksikäytöstä. Mahdollinen hyväksikäyttö on tapahtunut neljä vuotta takaperin Kanadan jääkiekkoliiton järjestämän tapahtuman aikana.

Mikäli et näe kuvaa, niin näet sen täältä.